luni, 20 mai 2013

Ce a însemnat anul 2012 pentru piața de internet mobil

Piaţa serviciilor de acces la internet în bandă largă la puncte mobile a crescut cu 68% în anul 2012 faţă de 2011, în timp ce evoluţia din a doua jumătate a anului 2012 arată o revenire a tendinţei pozitive a numărului de utilizatori de servicii de telefonie mobilă, conform datelor raportate către ANCOM de furnizorii operaţionali de servicii telefonie şi acces la internet la puncte mobile din România.

Numărul total de conexiuni active de acces la internet în bandă largă la puncte mobile a atins valoarea de 7,1 milioane, în creştere cu 68% faţă de finalul anului 2011. Astfel, s-au raportat 4 milioane de conexiuni active în bandă largă la puncte mobile pe bază de abonament, în creştere cu 57%, şi 3,1 milioane de conexiuni active în bandă largă la puncte mobile prin intermediul cartelelor preplătite, în creştere cu 86% faţă de sfârşitul anului 2011.

„Navigarea pe internet oriunde şi oricând devine o practică din ce în ce mai utilizată în România, interesul utilizatorilor pentru accesarea internetului de pe telefonul mobil fiind din ce în ce mai mare, aşa cum arată indicatorii de piaţă. Se remarcă, în mod particular, creşterea numărului de conexiuni cu plata unui abonament sau a unei extraopţiuni dedicate accesului la internet, cu 143%, până la 3,7 milioane de conexiuni”, a declarat Eduard LOVIN, Director Executiv ANCOM, în cadrul celei de-a 17-a ediţii a evenimentului „Ziua Comunicaţiilor”.

Concomitent, ratele de penetrare ale accesului la internet la puncte mobile (numărul de conexiuni raportat la 100 de locuitori) au înregistrat creşteri , astfel că, la sfârşitul anului 2012, penetrarea conexiunilor active de acces la internet la puncte mobile a crescut cu aproape 14 puncte procentuale, atingând un nivel de peste 53% din populaţie, iar rata de penetrare a conexiunilor la puncte mobile în bandă largă (prin EDGE, CDMA, EV-DO, 3G) a ajuns la valoarea de 37%.

În ceea ce priveşte numărul total de terminale/cartele SIM care permit accesul la internet la puncte mobile prin intermediul tehnologiilor 3G (inclusiv 3G+), EV-DO, 4G sau al altor tehnologii superioare 3G, acesta era de aproximativ 8,7 milioane la sfârşitul anului 2012.

Raportul de date statistice privind serviciile de acces la internet la puncte mobile a fost realizat pe baza datelor raportate de către furnizorii de astfel de servicii, care au desfăşurat activităţi comerciale în anul 2012. Sursa: comunicat ancom.ro.


Niciun comentariu despre subiectul „Ce a însemnat anul 2012 pentru piața de internet mobil”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile