joi, 9 mai 2013

Dolby Digital Plus, obligatoriu în standardul DVB-T2 din Turcia

Consiliul de televiziune și Radio din Turcia (RTÜK), împreună cu Institutul de standarde din Turcia (EST), au publicat specificatiile minime pentru receptoarele de televiziune digitala terestra DVB-T2.

Dolby Digital Plus a fost ales ca un element obligatoriu in specificațiile tehnice pentru ambele tipuri transmisii HD și SD.

Sub numele Dolby Digital intră mai multe tehnologii de compresie audio cu pierderi dezvoltate de Laboratoarele Dolby. Între acestea se numără: Dolby Digital, Dolby Digital EX, Dolby Digital Live, Dolby Digital Plus, Dolby True HD.

Cel mai răspândit format este Dolby Digital, cunoscut și drept AC3.

Formatul fișier corespunzător, în Tehnologia Informației, se numește AC3. Poate controla până la șase canale de sunet care se desfășoară pe întregul spectru sonor audibil (20 Hz – 20 kHz). Canalele disponibile sunt: centru, față-stânga, față-dreapta, spate-stânga, spate-dreapta și unul separat pentru frecvențe joase (subwoofer).

"Suntem încantati de includerea Dolby Digital Plus în standardul DVB-T2 din Turcia. Aceasta demonstrează unitatea guvernului turc de a oferi o experiență de primă clasă pentru toți consumatorii și o soluție de înaltă eficiență pentru radiodifuzori ", a declarat Fritz Deininger, director regional pentru Europa Centrală la Dolby Laboratories.

"Adoptarea standardelor DVB-T2 pentru transmisiile SD și HD în Turcia va asigura utilizarea eficientă a spectrului de frecvențe destul de limitat. Aceasta va juca un rol-cheie în transformarea televiziunii digitale din Turcia si asteptam cu nerabdare sa lucram indeaproape cu radiodifuzorii pentru a furniza servicii de calitate în întreaga regiune. "

Se pare că turcii se respectă, doresc doar calitate.

În momentul de față, compania națională de televiziune si radio din Turcia testează TRT HD în Ankara-Dikmen pe canalul 31 UIF.

Standardul DVB-T2 este utilizat în prezent în Austria (noile multiplexuri de televiziune Simpli de la ORS), Marea Britanie (Freeview HD, 4 canale, plus un multiplex suplimentar în Irlanda de Nord, care transmite 3 canale SD), Italia (Europa 7 HD, 12 canale), Finlanda (21 de canale, 5 în HD), Suedia (5 canale), Serbia (10 canale SD și HD ale radiodifuzorului public RTS), Ucraina (32 canale SD si HD în patru multiplexuri la nivel national), Danemarca și alte țări .


Niciun comentariu despre subiectul „Dolby Digital Plus, obligatoriu în standardul DVB-T2 din Turcia”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile