luni, 13 mai 2013

DVB-T2 Lite, noul profil adăugat în standardul DVB-T2

DVB a introdus acum ceva timp un nou profil pentru standardele DVB-T2 ( televiziune digitala terestră), ce va facilita aplicatii cum ar fi televiziunea mobilă: T2-Lite.

Versiunea 1.3.1 a a caietului de sarcini DVB-T2 a adaugat profilul T2-Lite, care este destinat să permită implementări pentru receptoare mai simple si pentru aplicații de capacitate foarte mică, cum ar fi cea mobilă ( deși semnalul poate fi, de asemenea receptionat de receiverele staționare convenționale).

O posibila utilizare pentru T2-Lite este cea care va permite simulcasting-ul a două versiuni diferite ale aceluiași serviciu, cu diferite bit-rate și niveluri de protecție.

Si iata ca deja Italia testeaza acest sistem.

Dupa 7 ani de la începerea tranzitiei la televiziunea digitala terestra în Italia, postul public RAI a lansat primul sistem combinat TV și mobile în DVB-T2, în regiunea Valle d'Aosta.

Noul standard DVB-T2 Lite și tehnicișe inovatoare de compresie permit RAI să utilizeze același multiplex DVB-T2 pentru transmiterea catre televizoare și dispozitive mobile.

DVB-T2 Lite are o lățime de bandă de 2.2 Mbps si permite receptia semnalului chiar și într-o mașină în mișcare la viteze de până la 130 km / oră.

Două emițătoare, amplasate la Aosta și Saint Vincent, acoperă deja o parte semnificativă din regiune, dar nu există încă nici o dată oficială pentru lansarea DVB-T2 Lite pentru public.

Conform reglementărilor italiene, producătorii trebuie să includă în televizoare comercializate tehnologia DVB-T2, cel mai tarziu până în anul 2015.


2 comentarii despre subiectul „DVB-T2 Lite, noul profil adăugat în standardul DVB-T2”:
Anonim

Dupa cites stiu eu este vorba de canal dublu, 2 antene si semnalul este valabil pina la 230 la ora nu 130... !

geo

Ai mers tu cu 230 km/oră și ai verificat daca ai semnal ? :))))

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile