marți, 14 mai 2013

Probleme cu televiziunea digitală terestră în Germania

Germania va pierde mai multe programe de televiziune care sunt difuzate prin intermediul platformei digitale terestre (DVB-T).

După ce grupul RTL a anuntat că părăsește platforma DVB-T, mai multi radiodifuzorii comerciali mici a decis să abandoneze această platformă in privinta transmiterii digitale terestre în Bavaria.

În prezent, 8,5 % din populația bavareză foloseste platforma DVB-T pentru recepție TV.

Canalul de știri Euronews, apoi televiziunea de cumpărături Canal 21 și cea regională Regionalfernsehen Oberbayern vor intrerupe de la 1 Iunie 2013 distribuția DVB-T a canalelelor din München și Bavaria de Sud.

În același timp, televiziunea Bibel TV, canalul de știri Euronews și Canal 21 vor renunta la platforma DVB-T din Nürnberg, cel de-al doilea mai mare oras din Bavaria.

Canalele RTL, RTL II, Super RTL și VOX vor abandona platforma digitala terestra în luna august a acestui an. RTL Group vrea sa plece de pe toate multiplexurile figitale terestre germane până sfârșitul anului 2014.

Grupul de televiziuni ProSiebenSat.1 a decis totusi recent să continue transmisia digitala terestră a programelor sale în Germania până în anul 2018, cand este planificată trecerea la standardul DVB-T2, ce va permite o mai mare oferta de canale SD și HD la costuri de transmisie mai mici.

Oare care sunt motivele acestor decizii ?

Sunt cauze financiare sau lipsa interesului pentru televiziunea digitală terestră va determina despărțirea atâtor televiziuni de platforma DVB-T ?


Un comentariu despre subiectul „Probleme cu televiziunea digitală terestră în Germania”:
Anonim

nemti,nemti,dar romanii sunt primi care lupta sa ingroape DVB-T-ul

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile