joi, 2 mai 2013

Recepția DVB-S2: ACM VCM si PLS ( Physical Layer Scrambling )

Pe satelitul Hot Bird 13A ( 13.0°Est ) sunt transmise necodat televiziunile Italia 1 HD, Rete 4, Canale 5, Italia Uno, La5, TgCom24, Iris, Boing, Cartoonito Italy, Class News MSNBC, Coming Soon TV, Italia 1 HD.

Problema este ca sunt transmise in DVB-S2 8PSK ACM/VCM si PLS Root+8 ( Physical Layer Scrambling +8 ), de aceea apar dificultăți la receptionarea pe unele tunere DVB-S2.

VCM (Variable Coding and Modulation) si ACM (Adaptive Coding and Modulation) asigura optimizarea utilizării benzii, schimbând dinamic parametrii de transmisie.

De exemplu, noi nu am reusit receptionarea inca, folosind tunerele de la un televizor si de la o placa HD de satelit ( placa incompatibila, nu se poate bifa PLS).Pentru receptie sunt necesare receivere dedicate si compatibile cu ACM/VCM si Physical Layer Scrambling, iar acestea modele sunt puține. La data scrierii articolului, doar placile sau receptoarele cu demodulator STV090x de la STMICRO au aceasta posibilitate. Pe aceste placi de pc, cu cea mai noua versiune de CrazyScan si StreamReaderEx-BDA cu PLS se pot receptiona aceste canale multistream.

Toate aceste canale sunt emise pe Hot Bird 13A, pe aceeasi frecvență, dar doua streamuri diferite ( Stream 1 si Stream 2 ):

frecventa 11432.00, polarizare verticala,  SR 27500, FEC 2/3, DVB-S2, 8PSK ACM/VCM, PLS Root+8, Stream 1

frecventa 11432.00, polarizare verticala,  SR 27500, FEC 2/3, DVB-S2, 8PSK ACM/VCM, PLS Root+8, Stream 2.

Mai există astfel de canale si pe alti sateliti, de exemplu la pozitia orbitala 5 grade Vest.


11 comentarii despre subiectul „Recepția DVB-S2: ACM VCM si PLS ( Physical Layer Scrambling )”:
Unknown


Aici sunt cateva detalii ...

http://www.rdi-board.com/threads/126385-CrazyScan-Easy-BlindScan-blind-testing/page5

Anonim

Cu ce model de televizor ati reusit sa receptionati programele care au PLS ? Ma intereseaza si pe mine sa prind programele italiene in HD de pe 5V.

Anonim

Pai nu scrie ca au reusit sa receptioneze, scrie ca nu au reusit. :-))))) Nu ai citit cu atentie. Pentru PLS trebuie receptoare speciale.

Anonim

buna, de unde se cumpara aceste receptoare ca am vazut ca sunt frecvenze si pe 45 est,flutur

Anonim

Doar cu abonament de Italia la respectivul provider sau cu tunere satelit DVB-S2, compatibile cu sistemul PLS.

Anonim

OH to many ppl stupid , TRY WHITH TBS FRIEND AND YOU WILL SEE

Anonim

Mai nou se pot receptiona aceste canale italiene si franceze transmise in multistream ( de exemplu la 5 grade Vest ) si cu imagine Enigma OpenPLi Taapat, instalata pe receptoare Spark cu procesor Sti7111 sh4 ( Amiko Alien 8900, Amiko Alien Mini, Golden Media Spark Reloaded etc ). Download de aici:

http://taapat.ho.ua/

Am testat pe Amiko Alien Mini, functioneaza perfect receptia tuturor canalelor multistream necriptate italiene si franceze de pe 5 grade Vest, inclusiv sunetul.

Anonim

de ce nu pot avea si eu semnal pe un receptor amiko alien 2 desi am pus imaginea enigma 2 openpli pe satelit 5 grade vest stie cineva

Anonim

Trebuie sa pui imaginea modificata de Taapat http://taapat.ho.ua/, cu imaginea Open Pli normala nu merge.
De asemenea, nu stiu daca merge pe receptoare cu procesor STi7162 ca al tau, eu am incercat cu receptor cu procesor STi7111 SH4.

Anonim

Din cate am citit, receptia multistream e posibila si cu receptoare precum Octagon SF4008, Vu + Zero 4K, Dreambox 900/920 cu tunerul corespunzător.

Anonim

Si Zgemma H9 Combo este un receptor UHD la îndemână cu suport DVB-S2X și multistream.

Trimiteți un comentariu

☑ Sunt de acord cu Regulamentul comentariilor.

Furnizori de servicii

AKTA (75) Digi (506) Focus Sat (239) FREESAT (24) iNES (23) Nextgen (80) Orange (204) Telekom (294) UPC (267) Vodafone (59)