luni, 17 iunie 2013

Eutelsat Satellite Finder, aplicație pentru reglarea antenei pe sateliții Eutelsat

Eutelsat Communications a lansat Eutelsat Satellite Finder, o aplicatie ușor de utilizat care oferă informatii pentru reglarea antenei de satelit.

Aplicatia este destinata atat pentru consumatori casnici, cat si pentru instalatori, operatori VSAT sau agenții de știri care folosesc sateliti Eutelsat.

Noua aplicație ( disponibilă pe iOS și pe dispozitive cu sistem de operare Android ) poate fi folosita pentru toti satelitii Eutelsat.

Eutelsat Satellite Finder ofera un set complet de parametri de bază pentru a regla antena, cum ar fi unghiurile de elevație și azimut, orientarea LNB-ului ( rotirea in jurul axei principale pentru polarizare optimă ) sau verificarea vizibilității satelitilor din locatia antenei.

Pentru smartphone-uri și tablete care nu sunt echipate cu un modul GPS, locația este determinată prin intermediul Google Maps, care va identifica automat longitudinea și latitudinea necesară pentru calcule precise ale azimutului și unghiului de elevație.

Folosind realitatea augmentată, aplicația prezintă locatia "pe cer" a satelitului, folosind in acelasi timp senzorii de înclinare din smartphone-uri și tablete pentru a ghida alinierea antenei. În scopul de a ajuta la vizualizarea liniei de vizibilitate, aplicația folosește camera dispozitivelor unde este instalată pentru a afișa locatia satelitului.

Aplicația Eutelsat Satellite Finder este disponibilă gratuit pe iTunes și Google Play.


3 comentarii despre subiectul „Eutelsat Satellite Finder, aplicație pentru reglarea antenei pe sateliții Eutelsat”:
Unknown

e aplicatie buna.. e usor sa regleaza..

Anonim

foarte buna aplicatia.

detrax

E bună, dar numai pentru satelitii Eutelsat.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile