vineri, 28 iunie 2013

Ruşii au testat tehnologia 4K Ultra HD prin satelit

In data de 27 Iunie 2013 operatorul platformei rusesti DHT Tricolor TV a facut primul test în ultra-high-definition (4K HD Ultra), fiind transmis prin satelit către Rusia.

La demonstratie au participat firme de telecomunicații, directori de companii, radiodifuzori, reprezentanți oficiali ai guvernului rus și ai întreprinderilor de stat care sunt interesate de introducerea formatului 4K Ultra HD. Printre participantii la eveniment se numără Eutelsat, Ericsson si LG Electronics, Inc.

Pentru acest eveniment a fost realizat un film de 16 de minute cu sporturi extreme, capturat si montat în rezoluția 4K Ultra HD. Filmul a fost afisat pe un televizor Ultra HD de 84 inch, modelul 84LM960V de la LG.

Pentru difuzarea imaginilor Ultra HD a fost folosit satelitul Eutelsat 36A (36 ° E), la o viteza de 40 Mbit/s, 25 de cadre pe secunda, cu o rezolutie de 3840x2160 pixeli, de 4 ori mai mare decât rezolutia formatului full HD (1920x1080).

"Deja există toate premisele pentru dezvoltarea formatului Ultra HD ", a mentionat Igor Kotsar, directorul tehnic al Tricolor TV. "În aprilie 2013 a fost adoptat standardul HEVC (H.265). Acest lucru permite, menținând în același timp calitatea înaltă a imaginii, reducerea benzii folosite la transmiterea de date cu 50% în comparație cu codecul H.264. Compresia HEVC (H.265) va economisi capacitatea de transmisie a satelitului si va ieftini ]n viitor costul transmisiilor prin satelit", a mai completat reprezentantul Tricolor Tv.

"Formatul HD Ultra este proiectat pentru noua generație de televizoare cu diagonala recomandata de minim 50 de inch. Formatul UHDTV este un progres real în televiziune și ne așteptăm sa inceapa sa fie raspandit la scară largă până în 2015. Această tendință este valabilă si pentru piața rusă, unde ULTRA HD are cu siguranță un potențial uriaș ", a spus Giles Wilson, șeful de soluții de dezvoltare de la Ericsson.

"Piața noastră rusă de telecomunicații, în termeni de inovare, de obicei se situează cu aproximativ 3-5 ani în urma altor țări, dar de data aceasta încercăm să fim in tandem cu tendințele mondiale, mai ales că formatul Ultra HD este încă foarte tânăr. Standardul internațional a fost adoptat ca o recomandare a Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor in acest an ", spune Julia Shahmanovoy de la Tricolor TV. "Programe TV și filme produse în 4K sunt in acest moment extrem de putine. Televizoarele compatibile cu formatul nou apărut nu sunt foarte multe, dar sunt foarte scumpe. Cu toate acestea, în urmă cu câțiva ani, imi aduc aminte ca am vorbit la fel si despre standardul HDTV și astăzi Tricolor TV are deja 1,5 milioane de utilizatori HD din totalul de 12,4 milioane de clienti. Noi credem că în câțiva ani vom avea la dispoziție programe în format HD Ultra pentru abonații noștri", adaugă reprezentantul Tricolor Tv.


Niciun comentariu despre subiectul „Ruşii au testat tehnologia 4K Ultra HD prin satelit”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile