vineri, 26 iulie 2013

Chromecast, gadgetul de la Google pentru streaming Full HD pe orice televizor cu HDMI

Google a lansat miercuri noua tableta Nexus 7. Dar o mult mai mic si mult mai ieftin, un nou gadget de la Google poate fi dispozitivul care va avea un impact uriaş in tehnologia de consum din intreaga lume.

Chromecast este o un gadget cat un stick, care permite web streaming pe orice televizor cu conector HDMI, chiar daca televizorul nu este smart.

La pretul de doar 35 dolari, gadgetul este practic gratuit, având în vedere că vine in ofertă cu trei luni gratuite de Netflix.

Streamingul media pe televizoare nu este ceva nou, dar noul gadget Chromecast este simplificat exact in stilul Google, practic si usor de folosit.

Nu ai nevoie de telecomanda pentru Chrome Cast. Doar dai play de pe pc, laptop, tableta sau smartphone si continutul este redat din browserul Google Chrome direct in full screen pe televizor., chiar daca televizorul nu este smart. Ai nevoie bineinteles si de conexiune Wifi activa. Gadgetul este Plug and Play, deci simplu de conectat.

"Se pare ca au învățat din experienţa anterioara și au simplificat radical utilizarea", a scris Janko Roettgers, un tester cunoscut. "Au trecut vremurile când erau integrate oferte de televiziune cu plată prin aplicații cu comenzi complicate. Chromecast reprezintă simplitatea pură în căutarea și descoperirea conținutului video."

Deja sunt disponibili pe gadget furnizori de servicii precum Netflix si Amazon, dar și alte servicii video web.

În esență, dacă puteți viziona un continut video pe un calculator, tabletă sau telefon, acesta il veți putea viziona si pe televizor, prin gadgetul Chromecast.

Acesta e scopul final si logic al oricarui serviciu de web streaming și mulți analiști spun ca Google a dat lovitura, fiind primul care a oferit aceste servicii printr-un gadget extrem de usor de inteles si folosit pentru consumatorul tipic.

"Lansat la un preț extrem de accesibil, Google va domina industria de distributie tv prin astfel de tipuri de dispozitive," a scris Forbes. "Este greu de imaginat ca Hulu, Major League Baseball, HBO GO și orice alt furnizor de conținut nu vor bate la uşa Google. Cred că şi rețelele de televiziune sunt nerăbdatoare de asemenea să ofere conținutul lor prin acest dispozitiv."

Se pare că gadgetul de 5 cm poate fi cumparat deja. Joi după-amiază, Chromecast a fost listat ca fiind pe stoc pe Amazon și site-ul Best Buy. Google Play Store a acceptat comenzile, spunând că dispozitivul va fi livrat în 3-4 saptamani.

Servicii Web TV ca Hulu au încercat până acum să limiteze serviciul lor la ecranele computerelor, oferind posibilitatea de a viziona televiziune online pe televizor pentru bani în plus. Acum, Hulu spune că lucrează cu Google pentru a oferi o versiune optimizata pentru Chromecast.

Chromecast este proiectat teoretic să poată reda orice platformă video care poate să ruleze si pe browser-ul Chrome ( inclusiv Youtube si siteuri web tv, VOD etc).


Niciun comentariu despre subiectul „Chromecast, gadgetul de la Google pentru streaming Full HD pe orice televizor cu HDMI”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile