marți, 23 iulie 2013

Telefonul tău poate fi ascultat ilegal de hackeri?

Compania de telecomunicatii Verizon a detectat o posibilitate ilegala de a fi interceptate si inregistrate convorbirile telefonice, mesajele text ( SMS), mesajele multimedia ( MMS ), fara ca hackerul sa aiba acces fizic la telefonul tău. Orice telefon devine o carte deschisa pentru hacker, indiferent ca este vorba de un smartphone sau de un telefon simplu. Nu e nevoie de bluethoot activat si nici de reţea de internet activata si nici de vreun soft ilegal instalat in telefonul ascultat.

Hackerul are nevoie doar de cunostiinte medii de utilizare a unui calculator, de un dispozitiv care este oferit pentru amplificarea semnalului retelelor mobile telefonice in situatia in care semnalul este slab ( pe care il va utiliza ca interceptor ) si de un laptop.

Hackerul interceptează comunicatii tale chiar inainte ca ele sa ajunga la reteaua mobilă pe care o folosesti.

Dupa ce bugul a fost descoperit, compania americana de telecomunicatii a declarat ca deja a eliminat de la inceputul acestui an din aceste dispozitive ( Network Extenders ) posibilitatea de interceptare a convorbirilor si a celorlalte comunicatii de pe telefoanele clientilor săi. Acest fix ar previne exploatarea dispozitivele amintite in aşa manieră incat sa fie folosite la interceptare.

Dar orice hacker poate obtine un astel de extender de la o alta companie sau chiar de unele neupdatate, pentru a le folosi in scop de interceptare ilegală. Cum specialistul de la firma de securitate informatica poate sa il aiba, asa poate sa detina acel dispozitiv si un hacker, iar comunicatiile noastre prin telefon ( convorbiri telefonice, SMS-uri etc ) sunt compromise.

E posibil ca bug-ul de securitate sa fi fost cunoscut de mai mult timp si sa fi fost folosita acum blocarea lui pentru promovare publicitară. Dar totusi, celelalte companii de telefonie din lume , daca stiau de aceasta problema de securitate, de ce nu au anuntat nimic? Oare in România care este situatia ?


6 comentarii despre subiectul „Telefonul tău poate fi ascultat ilegal de hackeri?”:
Laurentiu

Foarte posibil! Bun articol, chiar nu ma gandisem ca telefoanele pot fi ascultate si de unii care se pricep si nu doar de autoritatile care au aprobarea judecatorului! Deci iti pot fura afacerile de exemplu unii de astia si cred ca se plateste gras orice informatii de spionaj economic, chiar daca tu de fapt faci afaceri legale si stii ca nu exista motive sa te ingrijorezi cu ascultarea telefonului, iata ca de fapt exista ! Bine ca ati atras atentia!

Unknown

DA sunt dea-cord dar,nu si tel meu BlacKberry Z10 care il detin eu. e imposibil de detectat si interceptat lucru certificat de RIM CANADA.

Anonim

Ioan Iulian Mitroi, viseaza in continuare. Orice telefon emite semnal. Este interceptat semnalul, nu telefonul :)

Anonim

MITROI..... sunt nevoit sa te dezamagesc se intercepteaza semnalul ce merge spre telefon si din telefon spre satelit. Nu exista telefon (semnal) sa nu se intercepteze NU CONTEAZA CE MARCA DE TELEFON AI,daca cineva doreste sa te asculte o poate face si foarte usor. Mare grije se poate face si cu o simpla TABLETA.

nicu

Serios? Cum cu tableta? :)) Si semnalul de la telefonul GSM ajunge la antene terestre GSM ( antene pe blocuri, stalpi etc, nu la satelit). Asa ca anonim anterior, scuteste-ma cu cunostiintele tale de "hacker". Intreadevar, poti fi ascultat cu un aparat ca in articol, daca se afla in zona ta ( pe o raza cateva sute de metri maxim in jurul aparatului respectiv).

Anonim

Acum oricine poate afla daca si cand anume ii sunt ascultate convorbirile telefonice.
Telefonul anti interceptare cu IMEI variabil te anunta de fiecare data cand apelul este interceptat, sau cand telefonul este localizat.
Mai mult aici: http://anti-interceptare.weebly.com

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile