joi, 25 iulie 2013

Televiziunea digitală terestră gratuită va scădea numărul abonaţilor DTH, tv cablu şi tv prin protocol IP

Numărul de case care vor receptiona televiziunea digitala terestra se va dubla între 2013 și 2018, ajungand la 553 milioane, potrivit unui nou studiu al Digital TV Research.

Studiul acoperă 97 de țări si prognozează că numărul de case care nu se vor mai abona si vor renunta la cablu tv, tv prin protocol IP sau televiziune prin satelit in favoarea televiziunii digitale terestre gratuite se va dubla de asemenea în aceeași perioadă, ajungand la 380 de milioane în 2018.

Studiul mai sugerează că 173 de milioane de case (31% din totalul telespectatorilor care vor folosi televiziunea terestra ) vor utiliza în anul 2018 televiziune digitală terestră şi pe televizoare secundare (în dormitor sau în bucătărie, de exemplu), de la 64 milioane (30% din casele cu televiziune terestra digitală ) la sfârșitul anului 2012.

Mai mult de o treime dintre gospodăriile din lume vor receptiona televiziune digitale terestra în anul 2018, față de doar 15% la sfârșitul anului 2012.

Din acest total, în anul 2018 aproape un sfert vor fi telespectatori vor folosi doar cu televiziune digitală terestra, faţă de o zecime în 2012.

Aşadar, 190 milioane de telespectatori vor renunţa la tv cablu, tv satelit si tv prin protocol IP în favoarea televiziunii terestre digitale gratuite, în următorii 5 ani.


10 comentarii despre subiectul „Televiziunea digitală terestră gratuită va scădea numărul abonaţilor DTH, tv cablu şi tv prin protocol IP”:
detrax

Exact !! La asta s-au gandit si operatorii de la noi de cablu si satelit, de aia s-a amanat atat de mult tranzitia la televiziunea digital terestra !

Anonim

PAI DA,au aminat cit au putut de mult ,de vina e ACDR.Oare DNA-ul de ce nu se autosesizeaza?

Unknown

sa vedeti ce perderi vor avea cablisti si cele ce se transmit prin satelit,pot confirma lucrul asta,dearece ,vad ce se intimpla aici unde sint (insula Creta)cu data de 1 iunie se emite digital terestru si multi renunta la pachetele prin satelit si se orienteaza catre terestru?

Anonim

DA asa e.Eu am inceput sa montez antene pe THOR plus tvr1,2,pro tv,antena 1 ,terestru analog.Cind sa dat drumul le digital terestru am prins semnal de la Bucuresti ,au o imagine foarte clara mai ales ca e prima mina.In tara e foarte greu cu banii.

Anonim

e clar ca vor ramane cei puternici pe piata...

Anonim

Deocamdata interesele in DTH si CATV sunt enorm de mari ! Nu se va trece asa usor in Romania la DVBT.Nu comparam cu alte tari.Aici in 23 de ani nu au construit o amarata de autostrada,doar au terminat ce avea proiectat Ceausescu(A2).
Doar in anumite orase mari,compacte, se pot receptiona cateva programe terestre.Dar marea majoritate a populatiei prefera un abonament lunar ,echipament in custodie ,decat sa investeasca 70% din salariul minim intr-un sistem DVBT.Momentan ascensiunea,modernizarea retelelor CATV si DTH se desfasoara la un nivel foarte inalt si in ritm alert.
Oare marii provideri sa investeasca de 3-4 ori PIB-ul Romaniei doar asa de dragul "cheltuielilor" ?

got

"70% din salariul minim intr-un sistem DVBT." ??

Lol, tu stii ce vorbeti ?

Un receptor DVB-T costa 70 de RON :)) Pai romanii au salariu 100 de RON ? :)))

Anonim

Asociatia Cablistilor din Romania sunt de vina pentru intirzierea DVB-T .MAFIA E MARE.Oare DNA-UL unde ee mai exista?

Anonim

Acum televizoarele moderne au DVB-T incorporat. Abia astept televiziunea digitala terestra, sa nu mai platesc abonament degeaba.

Anonim

Majoritatea televizoarelor moderne au DVB-T incorporat, dar acel tuner nu va ajuta cu nimic din vara asta. Trebuie sa aiba tuner DVB-T2 incorporat, iar 99 % dintre televizoarele moderne nu au tuner DVB-T2, ci doar DVB-T, care nu va receptiona nimic din viitoarele transmisii digitale tv terestre. Deci sa nu ne imbatam cu apa rece, daca nu stim sigur ca televizorul nostru are tuner DVB-T2. Daca are doar DVB-T, e bun de aruncat in privinta receptiei directe a televiziunii digitale terestre din Romania, ce va fi lansata teoretic din vara asta. Testele de pana acum prin unele orase au fost DVB-T, de aceea le-au receptionat televizorele astea moderne. Dar din vara emisia terestra tv nationala va fi DVB-T2, nu DVB-T.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile