marți, 9 iulie 2013

Televiziunile japoneze se tem de televizoarele smart

Mai multe televiziuni importante private din Japonia au refuzat sa difuzeze un spot publicitar al firmei Panasonic, in care era promovat un televizor smart ce reda imagini de pe internet.

Anuntul refuzului a fost facut chiar de grupul de televiziuni nipone, care a motivat decizia prin temerea scaderii audientelor televiziunii clasice din cauza migrarii telespectatorilor catre continutul video difuzat prin internet.

Printre argumentele precizate, televiziunile japoneze au motivat ca astfel de publicitate pentru televizoarele smart creaza si intretine in mintea telespectatorilor confuzia in ceea ce priveste rolul televizorului.

Presa scrisa si online din Japonia a avertizat deseori ca televiziunile japoneze nu accepta sa contribuie la promovarea televizoarelor ce se pot conecta la internet si care permit utilizatorilor sa aleagă si sa vizioneze videoclipurile pe care le doresc. Din aceasta cauza se pretinde că nu vor mai urmari programelor transmise la televiziunea clasică, iar aceasta ar pierde din ce in ce mai multi advertiseri si venituri din publicitate.

Panasonic a contracarat, anuntand intr-o conferinta de presa ca una dintre facilitatile televizoarelor smart o reprezinta tv prin protocol IP si ca va incepe sa ofere servicii in acest sens, in grila carora ar putea fi incluse si televiziunile care au refuzat clipul publicitar. De asemenea, compania a mentionat ca se află în negocieri pentru a fi adoptată o noua legislatie pentru difuzarea televiziunii prin internet.

In Japonia chiar exita un ghid de bună practică in televiziune, conform caruia căruia daca prezinti intr-un material video un televizor, imaginile de pe ecranul acestuia trebuie sa fie cele difuzate de o televiziune clasică, iar clipul Panasonic nu s-a conformat acestei etici profesionale.

In Japonia forţa televiziunilor private este foarte mare, fiind cu adevarat a patra putere in stat, iar implementarea tot mai larga a continutului video prin internet este privita de respectivele companii ca o amenintare gravă a afacerilor. Exceptie fac televiziunile naţionale japoneze, care nu difuzează absolut deloc publicitate.


Niciun comentariu despre subiectul „Televiziunile japoneze se tem de televizoarele smart”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile