joi, 29 august 2013

Hotfile.com va fi închis ?

În ceea ce Motion Picture Association of America descrie ca "un pas extrem de important spre protejarea acelui rol al internetului de a fi utilizat pentru publicul și oamenii care muncesc in industriile creative", instanta din Districtul de Sud Florida a catalogat Hotfile.com, unul din site-urile de upload cele mai accesate din lume, ca unul care este folosit pentru încălcarea drepturilor de autor, și a respins in acelasi timp apărarea Hotfile în temeiul Digital Millennium Copyright Act.

Curtea a statuat în continuare că administratorul principal al Hotfile, Anton Titov, este personal răspunzător pentru infracttiunile savarsite pe Hotfile.

Este prima dată cănd un tribunal american a decis dacă așa numitele cyberlockers , cum ar fi Hotfile, poate fi tras la raspundere pentru practicile care au fost considerate afaceri ilicite.

"Această decizie transmite un semnal clar că siteuri de upload ca Hotfile, care sunt construite pe o fundație de creatii video si audio furate, vor fi trase la răspundere pentru pagubele pe care le fac oamenilor harnici din industriile creative și afecteaza legitimitatea internetului ", a spus senatorul Chris Dodd , președinte și CEO al MPAA.

"Apreciem instanța de judecată pentru recunoașterea faptului că Hotfile nu a fost pur și simplu un spatiu de depozitare, ci un întreg model de business construit pe distribuirea în masă de conținut video si audio furat. Decizia de astăzi este o victorie pentru toți bărbații și femeile care muncesc din greu pentru a crea filmele si serialele noastre preferate și este o victorie pentru publicul care merită să se simtă încrezător ca materialele video pe care îl urmăresc online sunt de înaltă calitate, legitime și sigure."

Modelul de afaceri Hotfile era acela prin care utilizatorii care doreau să încarce fișiere mari, ce conțineau de obicei copii ilegale de filme, seriale sau jocuri, pe serverele Hotfile, trebuiau sa plateasca pentru un cont premium. Apoi acestia postau link-uri pe site-uri terțe părți catre locatia fisierului uploadat pentru ca să poata fi descarcate, astfel încât un număr nelimitat de utilizatori puteau downloada conținutul.

Hotfile a pretins că funcționează în primul rând ca un serviciu de stocare legitim, nefiind necesar sa fie plătit nimic pentru fișiere mai mici, cum ar fi lucrări și documente personale . Această structură de stimulare a determinat insa ca nenumărați uploaderi de conținut pe Hotfile să fie identificati de către proprietarii drepturilor de autor ca si contravenienți. Hotfile a protejat deocamndata identitatea acestor contravenienți, până la rămânerea definitva a solutiei judecatoresti, deoarece acesti utilizatori au stat la baza sistemului Hotfile si au asigurat traficul site-ului, prin oferirea catre public de lucrări furate.

După cum Curtea a mai constatat, "Hotfile a avut succes in mare parte datorita faptului ca nu a controlat activitatea ilegală in sistemul său."

"Când site-uri ca Hotfile, care fac trafic prin lucrări furate, sunt trase la răspundere, se oferă unor platforme mai sigure si mai legitime oportunitate de a prospera și de a oferi publicului spectacole si filme la calitate superioară", a continuat Dodd.

"Studiourile noastre membre sunt mereu in cautarea de noi idei pentru a oferi publicului opțiuni și mai inovatoare pentru vizionarea filmelor și serialelor pe care le iubesc, iar publicul poate găsi aceste oportunitati legale pe www.wheretowatch.org. Decizia de astăzi a fost un pas extrem de important pentru protejarea unui internet care functioneaza pentru toata lumea, atât pentru cei care creează conținut, cat și publicul care se bucură de vizionare de calitate."

Decizia Curții va fi făcută public în aproximativ două săptămâni, dupa ce informațiile confidențiale vor fi studiate si redactate. Până atunci websiteul hotbile va ramane probabil activ.


Niciun comentariu despre subiectul „Hotfile.com va fi închis ?”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile