miercuri, 28 august 2013

Noua consolă portabilă de jocuri Nintendo 2DS

Nintendo a anunțat că va lansa o nouă consolă portabilă de jocuri, dar noul gadget este văzut de mulți analisti ai industriei de gaming ca o încercare de a consolida rapid profiturile companiei.

Noul 2DS, o versiune simplificata si mult mai ieftină a modelului Nintendo 3DS, va fi pusă la vânzare în Europa pe 12 octombrie 2013.

Nintendo a confirmat că 2DS va fi compatibilă cu toate jocurile 3DS si majoritatea jocurilor DS.

Un analist din industria jocurilor a descris inițiativa ca una care a apărut "din senin".

"Nintendo intra în mod expres merge pe o piață care nu întotdeauna este foarte cunoscută pentru modul in care răspunde ofertei: cea pentru copii." a declarat Daniel Krupa, editor la siteul IGN.com. "Era de așteptat de la Nintendo să lanseze o versiune imbunatatita a 3DS, nu o versiune de buget redus."

Consolele portabile de la Nintendo și altele console asemanatoare fac deja tot mai greu față concurenței jocurilor mobile pe smartphone-uri și tablete.


Lipsa de ecran 3D și performantele mai mici ar putea permite companiei Nintendo să facă profit mai rapid cu noua consola 2DS, datorita costurilor de productie mai mici si preturilor la vanzare relativ mai reduse.

Pretul consolei nu a fost anunțat, dar comercianții cu amănuntul din Marea Britanie au început listarea 2DS pentru 109,99 lire sterline, iar in US cu 129,99 dolari.

Firma japoneza a anuntat de asemenea o reducere de preț pentru consola Wii U. Wii U a fost văzută de mulți analisti din industrie ca un eșec pentru Nintendo, care a vândut doar 3,6 milioane de unități în întreaga lume, de la lansarea consolei în 2012. Nintendo va vinde versiunea de lux de 32 GB a Wii U pentru 299.99 dolari, un preţ in scadere de la 349.99 dolari, incepand cu 20 septembrie 2013. "Sony PlayStation 4 și Microsoft Xbox One vor fi puse in vanzare înainte de sfârșitul anului. Trebuia făcută aceasta reducere de preţ înainte de lansarea de urmatoarelor generatii de console de la Microsoft și Sony", a spus domnul Krupa.


Niciun comentariu despre subiectul „Noua consolă portabilă de jocuri Nintendo 2DS”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile