marți, 3 septembrie 2013

Ce va face Vodafone cu cei 130 milarde de dolari din tranzacţia cu Verizon ?

Vodafone a confirmat că a ajuns la un acord pentru a vinde participatia sa de 45% din Verizon Wireless SUA partenerului său Verizon Communications, oferindu-i acestuia din urmă controlul de 100% asupra diviziei de telefonie mobilă, după cum am amintit anterior ca posibilă tranzacţie, în articolul de aici.

Verizon va plăti un total de 130 miliarde dolari americani, din care 58,9 miliarde dolari în numerar, 60,2 miliarde dolari in actiuni Verizon, 5,0 miliarde de dolari sub forma unui contract de imprumut Verizon, actiunile Verizon de 23% la Vodafone Italia ( în valoare de 3,5 miliarde dolari ) și asumarea Verizon de 2,5 miliarde dolari în datorii Vodafone.

Vodafone intenționează să ofere 71% din suma acționarilor săi, în timp ce 6 miliarde de dolari vor fi atribuiti unui nou program de investitii de trei ani denumit Project Spring.

Project Spring va accelera implementarea 4G in 90% din cele cinci piețe principale din Europa până în 2017, dar si cresterii acoperirii 3G și a capacitatilor în piețele mature și în curs de dezvoltare, extinderea serviciilor de bandă largă bazate pe fibra optica si VDSL, modernizarea punctelor de distribuție, îmbunătățirea portofoliul de servicii ale companiei, dezvoltarea de servicii mobile de plată și de noi sisteme care vor îmbunătăți experiența clienților și operațiunilor.

Actionarii Vodafone vor primi o plata care va include un mix de acțiuni Verizon și bani în numerar. În plus, Vodafone s-a angajat să crească din 2014 dividendele la 8%. După cesionarea pachetului de acțiuni Verizon Wireless, Vodafone și-a propus sa preia plata actionarilor Kabel Deutschland.

Tranzacția companiei Vodafone cu Verizon este de așteptat să se încheie în primul trimestru al anului 2014, asteptandu-se de către Vodafone și Verizon aprobarea din partea autorităților de reglementare. Verizon păstrează o opțiune de a crește plata in numerar a tranzactiei cu până la 15 miliarde de dolari. Verizon a obtinut o finantare de 61 miliarde dolari de la un grup de bănci pentru a plati catre Vodafone procentul de 45% din actiuni. Operatorul american a anuntat de asemenea o crestere de 2,9% în dividendele trimestriale, la 0,53 dolari pe actiune .


Niciun comentariu despre subiectul „Ce va face Vodafone cu cei 130 milarde de dolari din tranzacţia cu Verizon ?”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile