marți, 29 octombrie 2013

Amendă de 1 miliard lei vechi pentru DDTV

CNA a publicat un comunicat oficial în care a anunțat aplicarea unei amenzi în cuantum de 100.000 lei ( 1 miliard lei vechi ) pentru DDTV, motivată de lipsa solicitării reprezentanților DDTV către CNA de a modifica grila de programe, pe fondul preluării și difuzării complete de pe internet a unui flux video-audio ( care conținea sigla postului de televiziune OTV ) pe frecvența de satelit alocată DDTV, sub sigla DDTV.

Mai jos vă cităm acest comunicat al Consiliului Național al Audiovizualului:

Amendă în cuantum de 100.000 de lei societăţii Telecroma Media SRL, deţinătoare a licenţei audiovizuale pentru postul DDTV, pentru încălcarea prevederilor art. 54 alin. 2 din Legea audiovizualului nr. 504/2002 cu modificările şi completările ulterioare conform cărora „Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să solicite Consiliului acordul pentru orice modificare intervenită în documentele şi în datele declarate, prevăzute la art. 54 alin. (1) lit. b) şi e).” [Art. 54 alin. (1) „Licenţa audiovizuală analogică sau digitală cuprinde: (…) e) formatul de principiu al serviciului de programe şi structura programelor”];


9 comentarii despre subiectul „Amendă de 1 miliard lei vechi pentru DDTV”:
Anonim

Astia de la CNA nu mai stiu legea lor?

Pentru nerespectarea grilei de programe amenda maxima e 20.000 RON !

Doar la emisia fara licenta amenda e de la 5.000 la 100.000 RON ! Bineinteles ca au aplicat maximul la o prevedere pe care DD TV nu a incalcat-o, aceea de a emite fara licenta ! Pai DD TV avea licenta, el de fapt nu a respectat grila de programe, fiindca a transmis de pe net o emisie ce nu era in grila de programe !

1) Constituie contravenţii şi următoarele fapte:
a) transmisia serviciilor de programe fără licenţă de emisie, licenţă de utilizare a frecvenţelor radio în sistem digital terestru sau autorizaţie tehnică;
b) nerespectarea datelor tehnice, a parametrilor ori a condiţiilor din licenţa de emisie, din licenţa de utilizare a frecvenţelor radio în sistem digital terestru sau din autorizaţia tehnică;
c) fapta titularului licenţei de emisie ori a titularului licenţei de utilizare a frecvenţelor radio în sistem digital terestru de a refuza să se supună controlului sau să pună la dispoziţia persoanelor împuternicite documentele solicitate.
(2) Faptele prevăzute la alin. (1) se sancţionează cu amendă contravenţională de la 5.000 lei la 100.000 lei.

Deja mi-e si mai greață !

Anonim

Amenda este record: http://www.youtube.com/watch?v=-IJwiXIh9mQ

Anonim

Dar RCS-RDS cand a schimbat grila de programe fara acordul CNA de ce n-a primit nici macar un avertisment? Ma refer cand au scos canalele Discovery.

Anonim

Nu trebuie acordul CNA sa schimbi grila de canale, ci doar notificare. Vezi ca RCS a schimbat grila de CANALE, iar DDTV a schimbat grila de PROGRAME. Este diferenta totală, nu e acelasi lucru.

ROmanul

Pentru ultimul anonim: Inseamna ca nu va fi nici o problema pentru nici o firma de cablu sa introduca OTV Italia in grila. Daca nu trebuie acceptul CNA ci doar notificare atunci CNA nu se poate opune introducerii unui canal din Italia in grila cablistilor.

Anonim

Bineinteles ca asa este. Problema poate fi alta insa: presiunile asupra operatorilor de cablu de a nu trimite aceste notificari si deci de a nu-l introduce legal ( cu notificare CNA ) in grila de canale.

Anonim

Daca CNA-ul asta era undeva in Germania,USA,UK...etc,era de mult maturat cu el pe jos.Aici in Romania se muleaza ca o manusa...dohhh.

Anonim

cna-ul asta sa mai dea amenzi si la cablisti care introduc programe tv prin cablu fara acordul posturilor.Am chemat cna-ul la o firma si sa vezi surpriza ia dat avertisment ,pe ei nu ia interesat programele transmise ilegal ci prog.care nu erau in must carry.Am sa dau cna-ul in judecata si cer aceiasi suma care a primito si DD TV-ul ,firma aceasta fura programe de vreo 5 ani si au primit numai avertismente,ei nu stiu de legea cncurentei

Anonim

Pentru anonimul care a zis: "Daca CNA-ul asta era undeva in Germania,USA,UK...etc,era de mult maturat cu el pe jos.Aici in Romania se muleaza ca o manusa...dohhh"

Amice nici mie nu-mi place OTV-ul, televiziunea tomberon ca sa citez unele titluri de presa. Dar e mai importanta libertatea presei si respectarea legilor!!! Asta discutam nu daca ne place ori nu OTV-ul.

Eu nu sunt de acord sa incalcam legea doar pentru a face dreptate sau a face un lucru in esenta bun.
Daca legea nu e buna atunci sa schimbam legea. Dar nu prin abuzuri si incalcari de lege se face dreptate si ordine.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile