joi, 31 octombrie 2013

Digi Tv Croația va elibera o frecvență de pe satelitul Intelsat 10-02 de la 0,8 grade Vest

După cum a anunțat într-un comunicat pe 7 octombrie 2013, Digi Tv Croația ( acum Vipnet ) va elibera în perioada 1-30 noiembrie 2013 transponderul de pe satelitul Intelsat 10-02 de la poziția orbitală 1 grad vest, satelit prin care transmit și operatori DTH din România ( Digi Tv si Focus Sat ), ce ar putea utiliza acest transponder pentru a-și mări numărul de canale difuzate ( bineînțeles, dacă doresc un astfel de upgrade).

Frecvența în cauză este următoarea :

12607 Vertical, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S QPSK

În afară de posibilitatea suplimentară de a receptiona canale FTA europene, până sfârșitul lunii noiembrie 2013 toate receptoarele abonatilor Vip Sat Tv vor fi înlocuite gratuit cu noi receptoare HD de satelit.

Pe noul satelit, Vip Sat Tv a închiriat două transpondere și va folosi un alt sistem de codare decât cel utilizat Digi Tv, mai exact va înlocui Nagravison cu Conax.

Initial, acest DTH a apartinut de RCS-RDS Romania ( Digi Tv Croația ), dar a fost achizitionat in luna martie 2013 cu suma de cu 0,9 milioane euro de către Telekom Austria prin filiala sa Vipnet, dupa cum HD Satelit a anuntat in articolul de aici.

În aprilie am discutat despre zvonurile care anuntau ca Digi Tv Croatia se va muta se va muta de la pozitia orbitală 0,8 grade Vest la pozitia 16 grade Est, dar reprezentantii Digi Tv Croatia au infirmat partial informația.

In luna mai 2013, Digi Tv Croatia si-a schimbat numele in Vipsat Tv.

Telekom Austria a lansat la inceputul lunii octombrie 2013 noua sa platforma DTH  Vip Sat Tv în Croația, iar pe 7 octombrie 2013 a confirmat în final că se relansează pe alt satelit.

Folosind satelitul Eutelsat 16 A de la pozitia orbitala 16 grade Est ( pe care transmite și Freesat, DTH-ul românesc lansat anul acesta), Vip SAT Tv a anunțat abonații că vor beneficia de un serviciu mult mai bun decât până în prezent.


8 comentarii despre subiectul „Digi Tv Croația va elibera o frecvență de pe satelitul Intelsat 10-02 de la 0,8 grade Vest”:
Anonim

Supeer poate baga in sfarsit Digi Tv progame HD !!

costy79ro

Am vazut miscari si pe frecventa 11862 care apartine celor de la Canal Digital Nordic, sa vedem ce vor introduce pe aceasta frecventa.

Anonim

Acel transponder nu il vor folosi nici focus nici digi. Il vor lua altii. Nici o legatura cu unul dintre cele doua dth- uri romanesti

nico

Anonim, așa pot sa spun si eu:

Acel transponder il vor folosi ori focus ori digi. Nu il vor lua altii. Are totala legatura cu unul dintre cele doua dth- uri romanesti.

Mă crezi ? Eu zic cand afirmi ceva pe la comentarii, sa mai prezinti si argumente care sa îți sustină opinia, că doar nu ai vrea sa te cred pe cuvânt.

Anonim

focus in nici un caz ,el cumpara lapret redus gings ,nikelodeon etc .miliardar de carton.

Mari

Hai să nu mai fim răutăciosi, anonim. Nu se stie niciodată. Va fi o surpriza anunțată de UPC când vor ajunge la 200.000 like-uri. Acum au 190.000 like-uri pe pagina lor de Facebook.

Anonim

sant decodoare in magaziile rds-ului eu ma mir de ce nu ridica la satelit cateva programe hd.totii operatorii dth au numai digi au ramas in urma.sa speram ca si pe digi satelit de sarbatorii sa avem programe hd.

Anonim

se spune ca pe la jumatatea lui noiembrie ar da drumu la hd pe Digi satelit,asta este doar un zvon citit tot aici pe hdsatelit ,dar pe alta sectiune ,ori cum decodoare hd au in caseri pentru satelit

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile