miercuri, 9 octombrie 2013

Numărul de dispozitive conectate la internet va depăși populația Terrei în maxim 4 ani

Numărul de dispozitive conectate la internet va ajunge la peste opt miliarde în anul 2017, depășind populația planetei, potrivit unui studiu IHS.

Grupul de cercetare preconizează că numărul de dispozitive video ce vor avea activă o conexiune la interent ( inclusiv tablete, televizoare smart, playere Blu-ray și PC-uri ) va crește la 8,2 miliarde, o cifră cu peste 90% mai mare decât anul acesta ( 4,3 miliarde ).

Raportat la numărul de locuitori ai planetei, cifra din anul 2017 va reprezinta o medie 1,1 dispozitive pentru fiecare persoană pe Terra, în conformitate cu previziunile actuale de creștere a populației.

PC-urile sunt de așteptat să reprezinte doar 23% din dispozitivele conectate la internet în 2017 ( în scădere de la 93% în anul 2005 ), iar televizoarele smart vor reprezenta 5%. Console de jocuri vor acapara 2% din conexiuni, iar tabletele și smartphone-urile un procent total de 67%.

În timp ce numărul de dispozitive conectate la internet de pe piețele mature ( cum ar fi America de Nord și Europa de Vest ) va avea o rată de creștere anuală de aproximativ 10% până in 2017, în Asia Pacific se va inregistra o crestere anuală de 20%, adăugându-se 1,9 miliarde de dispozitive in această perioada, mai ales în China. Africa sub-sahariana va contribui cu o suplimentare de 145 de milioane de conectări la numărul total dispozitive online.

"În medie, fiecare ființă umană din lume va avea până în anul 2017 mai multe dispozitive conectate la internet. Acesta este un reper major pentru piața de dispozitive electronice", a declarat Merrick Kingston, analist senior la IHS.

"În practică, cele mai multe dispozitive conectate la internet vor fi concentrate în rândul utilizatorilor ale căror locuințe sunt echipate cu conexiuni de internet în bandă largă. Ne apropiem rapid de o lume în care fiecare gospodărie medie ce este conectată la internet de mare viteză va avea aproximativ 10 dispozitive online. Aceasta înseamna ca fiecare televizor smart conectat la internet va fi înconjurat de alte 3 dispozitive online", a concluzionat grupul de cercetare.


Niciun comentariu despre subiectul „Numărul de dispozitive conectate la internet va depăși populația Terrei în maxim 4 ani”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile