vineri, 11 octombrie 2013

Samsung a lansat Galaxy Round, primul telefon cu ecran curbat

Samsung Electronics, cel mai bine vandut producator de smartphone-uri din lume, a lansat un telefon cu ecranul curbat.

Denumit Galaxy Round, smartphone-ul are un display 5.7 inch ( 14.5cm ) .

Lansarea vine la doar cateva zile dupa ce rivalul LG a declarat că va începe de anul viitor producția de telefoane cu ecran curbat.

Tehnologia de afișare digitală a progresat spre ecrane curbate. Atât Samsung, cat si LG ofera deja ecrane OLED pentru televizoare.

Pe langa o mai bună protectie la lovituri directe atunci cand telefonul cade pe ecran, Samsung a declarat că ecranul curbat ar ajuta consumatorii să utilizeze cu mai mare usurinta unele dintre functii, inclusiv cele care permit verificarea informațiilor ( cum ar fi data, ora și apelurile ratate ), activand automat iluminarea daca se apleacă putin telefonul prin apăsare pe margine, dispozitivul rotindu-se pe curbură.

Galaxy Round va fi lansat inițial numai în Coreea de Sud. Compania nu a furnizat alte indicii despre planurile sale pentru o lansare a acestui telefon la nivel mondial .

Piața de smartphone-uri a crescut rapid . Potrivit firmei de cercetare CCS Insight, vanzarile de smartphone-uri la nivel mondial vor fi de aproape un miliard de unitati până la sfarsitul anului 2013, reprezentând mai mult de jumătate din totalul de 1,7 miliarde de telefoane mobile vândute.

Ca ca urmare, producătorii de smartphone-uri sunt dornici să ofere produse inedite, pentru a câștiga consumatorii. De aceea si tehnologia de afișare pe ecrane flexibile și curbate devine un domeniu de care companiile sunt interesate.

Unii analiști a spus că deși oferta inițială de telefoane cu ecran curbat nu va avea vânzări uriașe, totusi segmentul de produse cu display flexibil merita toată atenția.

"Aceste telefoane nu vor schimba semnificativ preferintele pietei de astazi, dar ele sunt cu siguranta un indicator al evolutiei viitoare. Cand ecranele curbate vor deveni mai evoluate si vor fi produse la un cost mai redus, vor creste vanzarile dispozitivelor ce oferă aceasta noua tehnologie", a declarat pentru BBC Manoj Menon, director al firmei de consultanta Frost and Sullivan.

Pretul telefonului Samsung Round va fi de aproximativ 1000 de dolari americani.

Samsung Galaxy Round este compatibil cu retelele 2G, 3G si 4G, are ecran touchscreen Super Flexible AMOLED cu 16 milioane culori si rezolutie 1080 x 1920 pixeli, este compatibil cu microSD pana la 64 GB si are memorie interna de 32 GB. De asemenea, dispune de 3 GB RAM.

Galaxy Round are si urmatoarele tehnologii de conexiune si comunicare date: GPRS, EDGE, HSPA+, LTE-A, WLAN (Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, DLNA, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot ), Bluetooth v4.0 cu A2DP, LE, EDR, NFC, port infrarosu si USB. Browserul este compatibil HTML5, iar GPS-ul suporta A-GPS.

Camera foto de 13 MP ( 4128 x 3096 pixeli ) are autofocus si flash LED si filmeaza videoclipuri la 2160p@30fps, 1080p@60fps. Telefonul are si o camera secundara de 2 MP, 1080p@30fps.

Sistemul de operare Android v4.3 (Jelly Bean) ruleaza ajutat de un chipset Qualcomm Snapdragon 800, un CPU Quad-core 2.3 GHz Krait 400, un GPU Adreno 330
si senzori precum accelerometru, giroscop, de proximitate, compas, barometru, termometru, de umiditate si de gesturi.


Niciun comentariu despre subiectul „Samsung a lansat Galaxy Round, primul telefon cu ecran curbat”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile