joi, 3 octombrie 2013

Telefoanele Samsung vor fi blocate pe regiuni geografice ?

Întrucât au apărut in ultimele zile mai multe zvonuri care afirmau ca telefoanele Samsung vor fi blocate pe regiuni geografice si nu vor putea fi efectuate decat apeluri la serviciile de urgență, Samsung Germania a dat mai multe detalii.

Utilizatorii de telefoane Samsung se pot relaxa, compania declarand ca se pot utiliza cartele SIM din regiuni străine, atâta timp cât se activează prima dată dispozitivul folosind o cartelă SIM din regiunea de origine sau cu ajutorul unui partener de service.

Asadar, blocarea afectează utilizatorii numai prima dată când activează telefonul. Producătorul a mai spus ca blocarea se aplică la Galaxy Note 3, Galaxy S4 , Galaxy S4 Mini , Galaxy Note II și Galaxy S III, care au fost produse după luna iulie 2013.

Într-un cuvânt, acest lucru înseamnă că în afară de prima dată cand se introduce o cartelă SIM în telefon, cumparatorii acestor telefoane vor putea să utilizeze cartelele telefonice SIM si in alte zone ale lumii, fără restricție.

De exemplu, să spunem că ai cumpărat telefonul din România și doresti sa îl iei intr-o excursie în SUA. Dacă activezi pentru prima dată telefonul folosind de eexemplu o cartelă SIM româneasca, îl vei putea folosi si in SUA.

Dacă doresti să-l activezi pentru utilizare pentru prima dată cu o cartela SIM din SUA în timp ce va aflati pe continentul americam, veți avea nevoie sa găsiti un partener de service local al Samsung pentru a vă debloca telefonul.

După ce că activarea inițială a fost realizată, puteți utiliza telefonul cu orice cartela SIM doriți .

Ce purtatorii de cuvant ai Samsung Germania nu au fost în măsură să clarifice, au fost urmatoarele puncte :

- De ce Samsung a face acest lucru ?
- De ce partenerii de service Samsung trebui să deblocheze toate dispozitivele care sunt prezentate la ei ?
- De ce autocolantele de pe cutiile de retail avertizeaza în mod clar că telefoanele nu sunt compatibile cu cartele SIM din alte regiuni ?

Apoi, există întrebări tehnice cu privire la modul în care Samsung aplică blocarea SIM ( hardware sau software). Dupa ultimele declaratii ale Samsung, se pare că blocarea este activata printr-un update firmware ( deci este o blocare software ).

Întrebarea despre obligația de deblocarea a partenerilor de service este importantă, pentru că probabil ( deși este o ipoteză ) Samsung a ales blocarea telefoanelor într-o încercare de a combate vânzările pe piața neagră sau, de exemplu, cumpărarea de catre un european a unui telefon de pe eBay din Hong Kong pentru a economisi bani.

Cu toate acestea, în cazul în care partenerii de service Samsung pot debloca orice telefon, atunci măsura devine fără efect practic.

Oricum, se pare ca va fi o problemă enervantă doar pentru un grup foarte mic de persoane, de exemplu cei care cumpăra un telefom din alte regiuni ale lumii sau cei care le cumpara de la aeroport înainte de a zbura dintr-o regiune geografică în alta și încearcă să-l activeze pentru prima dată la destinatie. Cei mai multi oameni cumpara telefoanele de la un operator de telefonie locală sau de la distribuitori locali și il activeaza în țara lor de origine. Și chiar și cei care sunt afectați pot rezolva problema.

Luni, Samsung a facut o declaratie in limba engleza legata de subiect:

"Pentru a oferi clienților o experiență mobilă optimă în fiecare regiune, inclusiv servicii de customer care, Samsung a încorporat caracteristica denumita "Blocare regională SIM regional" în dispozitivele Galaxy Note 3.

Produsul este compatibil doar cu o cartela SIM emisă de un operator de telefonie mobilă din regiunea identificată pe eticheta ambalajul produsului. Când dispozitivul este activat cu un card SIM emis in alte regiuni, dispozitivul poate fi blocat automat până când este deblocat la un centru de service dedicat.

După ce un dispozitivul este activat în mod normal, blocarea SIM regională dispare automat. Utilizatorii se pot bucura de serviciile de roaming ca de obicei și pot folosi cartela SIM in alte regiuni atunci când călătoresc.

Metoda de blocare regională SIM a fost aplicată si la Galaxy Note II și Galaxy S4, printr-o actualizare de software, în anumite piețe.

Metoda de blocare regionala SIM nu afectează caracteristicile și performanțele dispozitivului. Utilizatorii pot continua să se bucure de toate caracteristicile avansate ale produselor noastre", a incheiat Samsung


Niciun comentariu despre subiectul „Telefoanele Samsung vor fi blocate pe regiuni geografice ?”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile