miercuri, 23 octombrie 2013

Televiziunile Bollywood Tv și Al Jazeera English, oficial în grila de programe a Focus Sat

Televiziunea Al Jazeera a început să fie retransmisă şi pe teritoriul României în anul 2012, fiind, la momentul respectiv, disponibilă doar în reţeaua tv prin protocol IP a Ines Group, anunță Mediafax.

Versiunea în limba engleză a televiziunii Al Jazeera îşi dezvoltă prezenţa pe piaţa audiovizualului din România, fiind retransmisă şi pe platforma de satelit Focus Sat, operată de compania UPC România, potrivit unei notificări transmise Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).

Acum, televiziunea Al Jazeera îşi extinde prezenţa în audiovizualul românesc, fiind retransmisă şi în reţelele platformei Focus Sat, potrivit unei notificări remise CNA de Focus Sat, care a fost analizată în şedinţa de miercuri a Consiliului.

Reprezentanţii CNA au spus că este vorba despre serviciul în limba engleză al Al Jazeera. Aceştia au precizat că, în România, televiziunea Al Jazeera emite pe o frecvenţă licenţiată de Ofcom, autoritatea de reglementare din Marea Britanie.

Potrivit Deciziei CNA numărul 199 din 2005, serviciile de programe difuzate de către radiodifuzori aflaţi sub jurisdicţia unui stat membru al Uniunii Europene pot fi retransmise în România fără o autorizare prealabilă. Reprezentanţii radiodifuzorilor ale căror servicii de programe se retransmit în România trebuie să pună la dispoziţia Consiliului Naţional al Audiovizualului copii legalizate, în limba originală şi în traducere, ale documentelor care atestă jurisdicţia şi autorizarea serviciului de programe.

Al Jazeera este o reţea de televiziune deţinută de Qatar Media Corporation, cu sediul central în Doha, Qatar. Reţeaua a fost lansată pe 1 noiembrie 1996, iniţial ca o televiziune în limba arabă, care difuza ştiri şi informaţii. Ulterior, reţeaua Al Jazeera s-a dezvoltat şi a lansat versiuni în mai multe limbi. În 2006, a fost lansată versiunea în limba engleză a televiziunii Al Jazeera, iniţial denumită Al Jazeera International, mai anunță Mediafax.

Televiziunea Al Jazeera exista deja pe satelitul Thor 0,8 grade est, prin care este transmis și Focus Sat, si se putea deja receptiona de abonații acestui DTH, dar nu era oficial inclusă în grila de programe.

De asemenea, televiziunea Bollywood TV a fost inclusă in grila Focus Sat. O perioadă a fost transmisă necriptat prin acelasi satelit.


3 comentarii despre subiectul „Televiziunile Bollywood Tv și Al Jazeera English, oficial în grila de programe a Focus Sat”:
Anonim

focus sat care e in cadere libera continua sa-si bata joc de clienti .ambele canale au fost si inainte

Anonim

da,sa vedem cind o aparea DVB-T sa vedem atunci

DTH fan focussat

Anonim, 04:03, care, ca au fost FTA pe satelit. nu era in grila focussat. putea sa le receptioneze toata lumea.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile