marți, 19 noiembrie 2013

Acționarii Nokia au aprobat vânzarea companiei către Microsoft

Acționarii Nokia au aprobat vânzarea către gigantul Microsoft a operațiunile companiei de producție telefoane mobile, precum si a brevetelor aferente, pentru suma de 5,4 miliarde de euro, în ciuda obiecțiilor unor investitori care s-au opus vânzarii.

Autoritățile de reglementare vor trebui să aprobe tranzacția, procedura care va avea loc probabil la începutul anului viitor.

Acordul a fost aprobat astăzi de către 99,5 % din cei 3.900 de investitori Nokia, la o reuniune a acționarilor în capitala finlandeză Helsinki.

La reuniunea de cinci ore, președintele Risto Siilasmaa a spus el a crezut că vânzare va "răscoli sentimente profunde" printre finlandezi , care privesc compania de telefonie ca pe un succes național .

Însă actionarii au declarat pentru agenția de știri Reuters au fost fericiti că au oferit votul lor de aprobare a tranzactiei.

" Este un nou început pentru Nokia ", a spus unul dintre acționari.

Nokia a anunțat ca va face de asemenea modificări in conducere.

Stephen Elop, fostul director executiv presedinte al Nokia Corporation, a fost de acord să demisioneze din consiliul societății, în conformitate cu termenii acordului .

Nokia s-a confruntat cu critici față de cele 18.8 milioane euro pe care Stephen Elop îi va primi ca si compensatie atunci când părăsește compania . El va reveni la Microsoft, atunci când vânzarea va fi aprobată de autoritatile de reglementare.

Stephen Elop a plecat in 2010 de la Microsoft, pentru a se alăture companiei Nokia si este unul dintre favoriți pentru a-l înlocui la Microsoft pe directorul executiv Steve Ballmer, care este de așteptat să plece din companie în anul 2014.


Niciun comentariu despre subiectul „Acționarii Nokia au aprobat vânzarea companiei către Microsoft”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile