luni, 11 noiembrie 2013

Deutsche Telekom a cumpărat GTS Central Europe, operator telecom business-to-business care operează și în România

Deutsche Telekom a anunțat printr-un comunicat de presă că și-a consolidat poziția în segmentul business-to-business, cumpărând furnizorul de servicii de telecomunicații business GTS Central Europe ( companie care are 130 angajați și în România, în sediul de la București ), într-o tranzactie in valoare de 546 milioane euro.

Operatorul a declarat că acordul va stimula capacitatea de a oferi servicii de telecomunicații pan-europene, precum și produse integrate în țările în care Deutsche Telekom are în prezent o infrastructură limitată de rețea cu acces prin linii fixe.

„Această achiziție crește capacitatea noastră de a furniza servicii inovative de telecomunicații pan-europene transfrontaliere. Subsidiarele noastre locale din Cehia și Polonia, ale căror operațiuni sunt centrate pe comunicațiile mobile, vor beneficia cel mai mult de infrastructura fixă adăugată. De aceea, GTS este o completare ideală a portofoliului nostru”, a comentat Claudia Nemat, membru în Boardul Deutsche Telekom pentru Europa și Tehnologie.

Deutsche Telekom a cumpărat GTS de la un consorțiu de firme internaționale de investiții, incluzând Columbia Capital, HarbourVest Partners, Innova Capital și M/C Partners, care au dezvoltat activ compania în ultimii 6 ani. Clienții deja existenți și viitori ai GTS vor beneficia de suportul oferit de Deutsche Telekom, respectiv de rețeaua extinsă la nivel european și global, de accesul la serviciile fixe și mobile, precum și de resursele sale financiare. Toți clienții vor beneficia de furnizarea neîntreruptă a serviciilor.

„Considerăm că Deutsche Telekom este cel mai bun partener pentru GTS și ne bucurăm de beneficiile și oportunitățile astfel create pentru clienții și angajații noștri”, a spus Danny Bottoms, CEO GTS.

Tranzacția este supusă aprobărilor autorităților de reglementare.

Operațiunile din România ale GTS Central Europe aduc 5% din venituri, având un număr de 1100 clienți ( în creștere cu 50 față de anul trecut) din totalul de 38000 de clienți ai companiei. Aproape 45% dintre clienti sunt companii foarte importante, cum ar fi CEC sau Garanti Bank.

Anterior tranzactiei, operațiunile din România ale Central Europe anunțaseră investiții pentru extinderea centrelor de date din București și Oradea, precum și pentru dezvoltarea serviciilor de cloud lansate in vara lui 2011 si care aveau deja 100 de clienti în România, Ungaria, Polonia, Cehia și Slovacia.

GTS este unul dintre furnizorii de top de servicii de telecomunicaţii bazate pe infrastructură din Europa Centrală şi de Est. GTS deţine şi operează o reţea extinsă de fibră optică şi centre de date la nivelul întregii regiuni. În Cehia, Ungaria, Polonia, România şi Slovacia, compania îmbină acoperirea regională cu reţele locale de profunzime, pentru a livra o gamă largă de servicii. De la servicii simple de voce şi date la reţele virtuale private complexe şi servicii în cloud, GTS combină tehnologii de ultimă generaţie cu reţeaua sa extinsă, pentru a oferi clienţilor soluţii de top. Cu un istoric operaţional de aproape 20 de ani în Europa Centrală şi de Est, compania se angajează să furnizeze excelenţă în livrarea serviciilor şi valoare celor peste 38.000 de clienţi companii, operatori şi din sectorul guvernamental. În 2012, GTS a obținut venituri de 347 milioane de euro și o EBITDA pro-forma de 87 milioane de euro, excluzând activele slovace, care vor fi reținute de vânzători, ca parte din tranzacție.

Deutsche Telekom face parte din topul companiilor de telecomunicaţii integrate la nivel mondial, cu 140 de milioane de clienţi de servicii mobile, peste 31 de milioane de linii fixe şi 17 milioane de conexiuni în bandă largă (la 30 septembrie 2013). Grupul furnizează produse şi servicii de telecomunicaţii fixe, mobile, Internet, produse şi servicii tv prin protocol IP pentru utilizatori individuali şi soluţii IT&C pentru segmentul business şi corporate. Deutsche Telekom este prezent în aproximativ 50 de ţări şi are peste 230.000 de angajaţi în întreaga lume. Grupul a generat venituri de 58,2 miliarde de euro în anul fiscal 2012 – peste jumătate din acestea în afara Germaniei (la 31 decembrie 2012).


Niciun comentariu despre subiectul „Deutsche Telekom a cumpărat GTS Central Europe, operator telecom business-to-business care operează și în România”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile