marți, 12 noiembrie 2013

Traficul video pe smartphone-uri este în creștere

Traficul video de smartphone-uri este în creștere anuală cu un procent de 55% și va reprezenta mai mult de 50% la sută din traficul de date mobile în anul 2019, conform unui nou studiu al companiei Ericsson.

Ericsson estimează că traficul total pe smartphone-uri va crește de 10 ori între 2013 și 2019, ajungând la 10 exabytes.

Se prezice de asemenea că rețelele sociale și serviciile web vor reprezenta aproximativ 10% din traficul de date mobile în anul 2019.

"Ritmul rapid de achiziție a smartphone-urilor a fost fenomenal și continuă la fel. A fost nevoie de mai mult de cinci ani pentru a ajunge la primul miliard de utilizatori de smartphone-uri, dar va dura doar 2-3 ani pentru a atinge pragul de 2 miliarde. Din acest moment și până în anul 2019, numărul utilizatorilor de telefoane smartphone se va tripla", a declarat Douglas Gilstrap, vice președinte senior și șef strategie la Ericsson.

Studiul estimează că numărul telefoanelor mobile utilizate va ajunge la 9,3 miliarde până în 2019, iar 5,6 miliarde dintre acestea vor fi smartphone-uri.

Se estimează că până în anul 2019 tehnologiile WCDMA / HSPA vor fi accesibile de către 90% la sută din populația planetei, iar 65% din populația lumii va beneficia de rețele 4G/LTE în acel moment.


Niciun comentariu despre subiectul „Traficul video pe smartphone-uri este în creștere”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile