duminică, 10 noiembrie 2013

Vânzările de televizoare, în declin de doi ani

În urma unui al treilea trimestru cu slabe performanțe, se pare că vânzările de televizoare la nivel global vor scădea în 2013 cu 5%, marcând un al doilea an consecutiv de declin.

Doar 226.7 milioane de televizoare vor fi vândute în 2013, în scadere față de cele 238.2 milioane unități cumpărate anul precedent, conform celor mai recent studiu Tracker TV Worldwide de la IHS. Declinul vânzarilor se va resimți la toate categoriile de televizoare, indiferent de tehnologia folosită, chiar și la cele cu afișaj cu cristale lichide ( LCD ), cu plasmă, cu tub catodic ( CRT ) sau cu retroproiector.

Acest declin urmează unei scăderi a vânzarilor de 7% în anul 2012, unitățile vândute diminuându-se față de la cele 255.2 milioane televizoare vândute în 2011.

O gamă largă de factori au subminat vânzarile de televizoare în anul 2013, de la criza economică până la saturația pieței de televizoare.

Segmentul dominant LCD TV ( inclusiv LED ) a avut cel mai mic declin, de doar 1%, însă segmentul televizoarelor cu plasmă a suferit un declin brusc de 27%. Segmentul CRT a avut o scădere de 40%. Televizoarele cu retroproiecție au avut un procent de vânzari care tinde spre zero în acest an. Vânzarile totale de televizoare în al treilea trimestru al anului 2013 au scăzut cu 7% față de aceeași perioadă din 2012.

În trimestrul al treilea din 2013, livrările au crescut cu 12%, comparativ cu trimestrul al doilea, dar acest progres a avut loc pentru că magazinele își măresc de obicei în aceasta perioadă stocurile, fiindcă se apropie perioada sărbătorilor de iarnă.

Piețele europene de vest și japoneze au fost în declin chiar de trei ani consecutivi, începând cu anul 2010, iar piața nord-americană a fost în scădere doar din 2011. Piețele tv din Asia-Pacific, Europa de Est, Orientul Mijlociu și Africa, care sunt considerate regiuni în curs de dezvoltare, au fost de asemenea în scădere din 2011, dar din motive diferite față de țările cu economie matură.

În regiunile în curs de dezvoltare, televizoare CRT dispar treptat de pe piață, cauzând reducerea vânzărilor totale. Aceste televizoare reprezentau cea mai ieftină opțiune, iar diminuarea ofertei de CRT-uri are un impact major asupra vânzărilor totale. Consumatorii cu venituri mici din aceste regiuni nu își pot permite intotdeauna televizoare mai scumpe de tip LCD și asteapta mai mult timp până acumulează sumele de bani necesare pentru a cumpăra televizoare cu tehnologii noi. De asemenea, magazinele de televizoare sunt tot mai reticente în a vinde televizoare din care nu obțin profit mare ( televizoare ieftine cum ar fi cele CRT sau cele LCD care folosesc pentru iluminarea din spate tuburi fluorescente mai vechi cu catod rece ( CCFL ). Această strategie limitează opțiunile consumatorilor pentru televizoare mai ieftine.

După declinul de doi ani, IHS estimeaza la nivel mondial o creștere de doar 1% pentru piața de televizoare, preconizând că anul viitor vor fi vândute 229 de milioane de televizoare. Televizoarele CRT și cu plasmă se vor confrunta cu o scădere importantă a cererii, dar o creștere de 5% a vânzarilor de televizoare LCD TV va compensa deficitul și va permite pieței de televizoare să crească minimal la nivel global.


Niciun comentariu despre subiectul „Vânzările de televizoare, în declin de doi ani”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile