luni, 2 decembrie 2013

Televiziune hibridă HbbTV, gratuit prin satelitul Astra 19,2 grade est

De câteva săptămâni, un canal de televiziune hibridă HbbTV, denumită Multithek, este transmis in teste prin intermediul satelitului Astra la 19,2 grade Est. De mâine, marți 3 decembrie 2013, portalul HbbTV va fi lansat în mod oficial prin satelit, ir functiile sale activate.

Inițial acesta a fost lansat prin intermediul DVB-T, Multithek oferind în plus față de portofoliul de programe standard, numeroase aplicatii, jocuri si portaluri interactive suplimentare.

Acestea aplicatii si portaluri nu sunt transmise prin satelit prin flux DVB-S, ci prin Internet. Prin satelit este transmisa doar meniul serviciului.

Condițiile de recepție sunt prin urmare:
 -  un receptor de satelit compatibil HbbTV, conectat la internet ( receiver de satelit sau televizor smart cu tuner de satelit, cel putin unul dintre ele compatibil cu tehnologia HbbTV ).
 - o antena cu LNB, orientată pe satelitul Astra 19,2 grade Est

Exemple de televizoare compatibilie HbbTv: LG LM620S, Samsung UE40ES5700, Toshiba 42VL863G, Philips 40PFL5507K/12 etc.

Canalul Multithek HbbTV de pe Astra oferă așadar telespectatorilor doar o interfață, pe care receptorul compatibil HbbTV ar trebui să o detecteaze automat. Dintr-o listă se poate selecta apoi canalul tv sau aplicatia dorită. Odată ce selectați un portal sau o aplicatie de pe telecomandă, prin apăsarea unui buton, pornește automat fluxul video web al transmițătorului, dar transmis prin internet.

Portofoliul Multithek include numeroase canale tv si portaluri video gratuite, dar si cu plată (cum e Kymba pentru copii).

De asemenea, va exista si un portal cu jocuri ( care vor putea fi fi jucate folosind telecomanda ), precum si alte aplicatii interesante.

Datele de receptie ale televiziune hibride Multithek sunt:

Satelit Astra 19,2 grade est, frecventa 12633 MHz, polarizare orizontală, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S.

Daca receptorul dvs. nu este compatibil cu HbbTv sau nu are HbbTv activat, veti receptiona doar imaginea de mai jos:

Va fi cu siguranță o experiență inedită receptionarea acestei televiziuni hibride prin satelit.

Hybrid Broadcast Broadband TV ( HbbTV sau televiziunea hibridă ) este atât un standard care permite receptia atât a televiziunii digitale "clasice", cât și a televiziunii transmise prin tehnologii de streaming, precum și utilizarea de aplicații interactive, telespectatorul folosind la domiciliu o singura interfață ( un singur receiver sau un singur smart tv etc) pentru toate aceste beneficii. Produsele si serviciile ce folosesc standardul HbbTV pot funcționa pe diferite tehnologii de transmisie, cum ar fi cele prin satelit, cablu sau rețele digitale terestre.

Serviciile livrate prin HbbTV pot include teletext îmbunătățit, video la cerere, EPG, publicitate interactivă, voturi direct de pe telecomandă pentru emisiuni, jocuri, rețele sociale, precum și alte aplicații multimedia.


3 comentarii despre subiectul „Televiziune hibridă HbbTV, gratuit prin satelitul Astra 19,2 grade est”:
Anonim

Televiziunea viitorului pentru noi romanii. La altii există de ceva timp asa ceva ! Acum vom putea testa si noi, că Astra se prinde in Romania !

Anonim

A mers la cineva ceva? E deja 5 decembrie...

Anonim

Am impresia ca l-au lansat. Trebuie sa ai televizor compatibil HbbTV ( sau receiver compatibil ) si cand comuti pe canal va recunoaste automat transmisia HbbTV. Daca nu e compatibil, va fi afisata doar imaginea din articol.

Si inca o setare foarte importanta: trebuie sa activezi de undeva din meniul televizorului sau a receiverului HbbTV, altfel nu iti va aparea serviciul, nici chiar daca receptorul sau televizorul e compatibil.

De exemplu, la televizorul LG LM620 meniul de activare HbbTV apare doar daca setezi tara pe Germania si apoi activezi din setarile televizorului, din optiuni parca: http://i43.tinypic.com/5u4dn4.jpg

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile