duminică, 5 ianuarie 2014

CNN: Yahoo a distribuit publicitate cu viruși ?

Un atac malware ce a provenit în ultimele câteva zile din serverele de publicitate ale Yahoo a afectat mii de utilizatori Yahoo din diferite țări, a declarat o firma de securitate IT citată de CNN.

Virușii ar fi afectat mai ales pe utilizatorii Yahoo din România, Franța si Marea Britanie.

Fox-IT a spus serverele de publicitate Yahoo au fost exploatate prin vulnerabilități Java, care au permis instalarea virusilor.

"Clienților care au vizitat yahoo.com le-a fost afisată publicitate deservită de ads.yahoo.com. Unele dintre reclamele au fost rău intenționate", a declarat firma de securitate IT.

Fox-IT, care are sediul in Olanda, are ca activitate lupta împotriva atacurilor cibernetice.

Se estimează că zeci de mii de utilizatori au fost afectați in fiecare oră.

"Având în vedere o rată de infectare tipică de 9 %, ar rezulta aproximativ 27.000 de infectii la fiecare ora", a mai anuntat Fox-IT.

"Țările cele mai afectate de kit exploit sunt România, Marea Britanie și Franța. În acest moment nu este clar de ce aceste țări sunt cele mai afectate. Dar este probabil din cauza configurației reclamelor malware care au fost afisate pe Yahoo . "

În cazul în care un calculator infectat cu malware este conectat la o rețea, atacatorii pot accesa si alte sisteme și servere.

Yahoo a declarat că este conștient de problemele de securitate.

" La Yahoo, considerăm siguranța și confidențialitatea utilizatorilor noștri foarte importantă", a delcarat Yahoo aseară.

"Recent am identificat o reclamă care răspandea virusi pentru unii dintre utilizatorii noștri. Am eliminat-o imediat și vom continua să monitorizăm și să blocăm toate anunțurile folosite pentru astfel de activități frauduloase."

Firma de securitate a declarat că nu este clar cine este în spatele atacului, dar se pare că sunt "motivați financiar. "

Ancheta a arătat că primul semn de infecție a apărut pe 30 decembrie 2013.


Niciun comentariu despre subiectul „CNN: Yahoo a distribuit publicitate cu viruși ?”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile