duminică, 26 ianuarie 2014

Tehnologia 5G va fi lansată comercial peste 7 ani

Desi la noi încă se implementează tehnologia 4G, Coreea de Sud efectuează deja teste experimentale pentru rețele 5G.

Ministerul Științelor din Coreea de Sud, o țară extrem de tehnologizată ( să amintim doar producătorii LG și Samsung ) a anuntat ca va face investiții în dezvoltarea tehnologiei 5G, echivalente cu peste 1 miliard de euro, avându-se în vedere mai ales dezvoltarea transferurilor de date cu foarte mare viteză.

Potrivit declaratiilor oficialilor sud-coreeni, 5G va permite utilizatorilor să descarce filme de 800MB într-o secundă, mult mai rapid decât prin tehnologia 4G.

La sfarsitul anului 2015 Coreea de Sud va începe realizarea unor retele 5G, care vor fi testate intensiv în timpul Jocurilor Olimpice de Iarna din 2018 de la Pyeongchang, iar lansarea oficială a serviciilor 5G va fi în decembrie 2020.

"Am ajutat la dezvoltarea serviciilor 2G în anii 1990, a celor 3G în anii 2000 și a celor 4G în jurul anului 2010. Acum este timpul să dezvoltăm serviciile 5G, ce vor fi lansate în anul 2020", a mai precizat ministerul sud-coreean.

"Țări din Europa, dar si China și SUA fac eforturi agresive pentru a dezvolta tehnologia 5G și credem că va fi o concurență acerbă pe această piață în câțiva ani", a concluzionat acesta.

Se va acorda prioritate dezvoltarii unor caracteristici cheie pentru rețelele 5G, inclusiv pentru a permite transmisii UltraHD și 3D, precum și servicii de rețele sociale de ultimă generație.


Un comentariu despre subiectul „Tehnologia 5G va fi lansată comercial peste 7 ani”:
Anonim

noi NU SUNTEM instare de 3G,4G in rom.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile