sâmbătă, 8 februarie 2014

5 curiozități din lumea televiziunii

Seria de documentare tv cu cel mai mare cost / minut este "Walking with Dinosaurs". Ilustrând modul în care dinozaurii au trăit și au dispărut, producția aceastei serii de documentare BBC a costat peste 37.654 lire sterline (61.112 dolari) pe minut. Au fost produse mai multe documentare serial, fiecare episod avand o durată de 27 minute si costând peste 1 milion de lire sterline. Seria acestor documentare a castigat trei premii Emmy în anul 2000.

Prima emisiune tv în direct, transmisă din exteriorul unei clădiri a fost difuzată timpul programului de dimineață al companiei Baird, pe 8 mai 1931, în Londra, de la un "car de reportaj" parcat pe trotuar, în față studioului de televiziune. Înainte de această emisiune, toate programele erau realizate în studio, în condiții de iluminare artificială.

Prima emisiune tv sponsorizată a fost difuzată pe 19 iunie 1946, când Gillette a sponsorizat transmisia unui meci de box dintre Joe Louis și Billy Conn (ambii din SUA), care s-a desfășurat în New York, Statele Unite ale Americii. Meciul s-a terminat cu knockout.

Prima transmisie tv subacvatică în direct a avut loc pe 19 august 1952, la Expozitia de televiziune și radio de la Londra, Marea Britanie. Scafandrii au amplasat camere de filmat cu o greutate de 900 kg, care au costat 6.400 dolari fiecare si care au putut transmite imagini de la 455 metri adancime. În 1956, scafandrul Hans Hass a oferit telespectatorilor primele imagini dintr-un documentar despre viață subacvatica. "Diving to Adventure" a fost primul documentar serial realizat de către BBC.

Cel mai scump clip publicitar din lume este realizat de regizorul Baz Lurhmann (Australia) si a promovat parfumul Chanel No. 5. Productia acestui spot publicitar a costat 18 milioane de lire sterline (33 milioane dolari). Clipul publicitar si-a facut debutul pe marele ecrane în SUA, pe 1 noiembrie 2004 și ulterior a fost difuzat la televiziunile din SUA, incepand cu 11 noiembrie 2004. In aceeasi luna a inceput sa fie difuzat in Australia, Marea Britanie, Franța și Olanda. Pentru prestatia din clipul publicitar, Nicole Kidman a primit 3,7 milioane dolari si a imbracat creatii vestimentare ale lui Karl Lagerfeld, fiind acompaniată de coloana sonoră a compozitorului clasic Debussy.


Niciun comentariu despre subiectul „5 curiozități din lumea televiziunii”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile