luni, 24 februarie 2014

Apeluri gratuite de voce prin WhatsApp

Săptămâna trecută , Facebook a șocat lumea de afaceri, atunci când acesta a anuntat ca va cumpăra WhatsApp de până la 19 miliarde dolari in numerar si actiuni, de departe cea mai mare achiziție a rețelei sociale până în acest moment.

WhatsApp are peste 330 de milioane de utilizatori zilnic și este extrem de popular în India, Coreea de Sud și Germania. De asemenea, este o aplicația de mesaje text cu popularitate uriasă la nivel global. În prezent, WhatsApp oferă mesaje text și mesagerie vocală nelimitată între utilizatori. Serviciul său este gratuit pentru primul an, apoi costă 99 de centi anual.

40 de milioane de utilizatori din India și 38 milioane în Brazilia (deci in două țări extrem de râvnite de companii tehnologice cum este Facebook) reprezintă cifre importante pentru baza de clienti de telefonie mobilă din orice piețe cu populatii mari și în curs de dezvoltare. WhatsApp nu a precizat cifrele pentru Statele Unite, probabil din cauza ca este mai puțin popular acolo.

La Mobile World Congress din Barcelona, Spania, CEO-ul WhatsApp ( Jan Koum ) a declarat că aplicatia va adăuga serviciul de apeluri telefonice la lista sa de servicii. Functia va fi gratuită și va fi lansată pentru utilizatori în următoarele câteva luni.

Serviciile de voce vor sosi prima dată pe WhatsApp pentru dispozitivele Apple și cele cu sistemul de operare Android de la Google, iar apoi pe telefoane cu Windows și pe Blackberry.

Apelurile telefonice vor face din WhatsApp un competitor nu doar al altor aplicații de mesagerie ce oferă si servicii de voce, dar si pentru Skype și chiar pentru alti operatori de telefonie mobilă.


Niciun comentariu despre subiectul „Apeluri gratuite de voce prin WhatsApp”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile