joi, 6 februarie 2014

Sony vinde divizia de computere personale, iar divizia de televizoare devine filială

Sony a anuntat că va vinde divizia care produce computere personale ( PC ) și că a transformat divizia de televizoare într-o filială separată. Ca parte a programului de restructurare, Sony va reduce cu 5000 numărul de angajati la nivel global. Mișcările au fost anunțate din cauza prognozelor că Sony va avea o pierdere netă de 1.08 milarde dolari pentru exercițiul financiar de până la data de 31 martie 2014.

Diviziile care produc televizoare si PC-uri au fost foarte dezavantajoase pentru veniturile Sony în ultimii ani. Divizia Sony TV a fost afectată de concurența sporită, scăderea cererii și a prețurilor la nivel global, diminuând profitabilitatea acestor unitati. Compania a luat aceste masuri în încercarea de a reducere costurilor si a-și concentra atenția pe dezvoltarea de modele de televizoare high-end.

Cu toate acestea, Sony a anuntat că nu spera că în exercițiul financiar curent cele doua divizii ( TV si PC ) să revină pe profit.

Mai ales din cauza scăderii vânzărilor globale de PC-uri, care s-au diminiuat constant de șase trimestre consecutive, Sony a declarat că a decis să vândă divizia și să se concentreze pe productia de smartphone-uri și tablete, două sectoare care au o creștere robustă. Sony a beneficiat deja de evolutia pozitivă în aceste sectoare, declarând că "o creștere semnificativă a vânzarilor de smartphone-uri a impulsionat profitul companiei în ultimele trei luni din anul 2013".


Niciun comentariu despre subiectul „Sony vinde divizia de computere personale, iar divizia de televizoare devine filială”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile