miercuri, 26 martie 2014

Compania care a creat jocul Candy Crush Saga, evaluată la 7 miliarde dolari

Compania King ( dezvoltătorul jocului Candy Crush Saga ) a fost evaluată la peste 7 miliarde dolari la bursa New York Stock Exchange, după ce a anunțat că vinde 22,2 milioane actiuni la pretul mediu de 22.50 dolari pe actiune.

Compania King a declarat că intenționează să utilizeze banii obținuti pentru a avea "capital de lucru" și pentru "alte scopuri corporative generale, care pot include achizitii".

Candy Crush a fost anul trecut cea mai descărcată aplicație gratuită pentru telefoane mobile, a adus cei mai multi bani companiei si este cea mai populară din oferta de 180 jocuri de la King.

Popularitatea jocului Candy Crush Saga a ridicat veniturile King la 1,8 miliarde dolari în 2013, de la doar 64 milioane dolari, cu doi ani in urmă.

Au existat temeri că firma se bazează prea mult pe Candy Crush și că, dacă popularitatea jocului va scădea, veniturile și profiturile companiei vor scădea brusc.

Potrivit companiei, primele trei jocuri ( Candy Crush Saga, Pet Rescue Saga și Farm Heroes Saga ) au reprezentat 95% din veniturile sale totale din al patrulea trimestru al anului 2013 .

Actiunile firmei vor începe astăzi tranzacționarea la New York Stock Exchange.


Niciun comentariu despre subiectul „Compania care a creat jocul Candy Crush Saga, evaluată la 7 miliarde dolari”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile