vineri, 21 martie 2014

Cum să citești cărți pe televizoare smart

Cum să citești cărți pe televizoare smart ? Poate părea surprinzător, dar soluția este una extrem de simplă. De fapt, puteti să încărcați documentele personale și să le citiți pe orice dispozitiv compatibil conectat la internet, nu doar pe televizoarele smart ( în browserul web, pe telefoane și tablete Android sau pe iPhone, iPad și iPod touch ). Puteti pastra gratuit până la 1.000 de fișiere EPUB sau PDF, conținut pe care îl încărcati de pe computer sau il importați din Google Drive.

Poziția în pagină, semnele de carte și notele sunt sincronizate în cloud, ca să puteți relua lectura de unde ați rămas. Dimensiunea fișierului nu poate să depășească 100 MB și poate fi necesar să așteptați câteva minute finalizarea procesării înainte să începeți să îl puteți citi.

Pe PC:

1. Logati-vă in contul dvs. Google, folosind browserul web preferat ( daca nu aveti un cont Google, puteti crea unul AICI ).

2. Accesati Google Books, meniul UPLOAD, dând click AICI .

3. Uploadati cărțile din colecția dvs. Cărtile trebuie sa fie în format EPUB sau PDF.


Pe televizorul dvs. smart

1. Porniti browserul web al televizorului dvs.

2. Accesati Google Books - meniul Uploads ( dați click AICI  sau scrieți bara de adrese web browserului https://play.google.com/books/uploads ) si logati-va in acelasi cont cu care v-ati logat anterior pe PC, când ați incărcat cărțile. Bifati să memoreze parola si contul Google. Va recomand ca dupa aceasta procedura să salvati în marcajele browserului de internet din televizorul dvs. aceasta adresa web, pentru o accesare ulterioară simplă și rapidă.

3. Sunt afișate cărțile pe care le-ati uploadat anterior cu ajutorul PC-ului dvs. Nu este necesar ca PC-ul sa fie pornit când lecturați cărtile. Selectati o carte si dati OK pe acesta.

4. Daca fontul este prea mic, cu siguranță televizorul dvs. are un buton de zoom. Apasati pe acesta si alegeti o valoare a zoomului, care vă permite citirea confortabila din pat, fotoliu etc. Noi am ales o valoare de 200%, pentru un ecran de 42 inch, la o distanta de citire de 4 metri față de ecranul televizorului. Rearanjarea textului o efectuează automat Google Books, în functie de valoare setată a zoom-ului. Navigarea este simplă. paginile fiind derulate înainte si înapoi cu ajutorul telecomenzii televizorului, dând click pe săgetile laterale ce vor apărea in browserul web. Pentru a reveni la lista de cărți pe care le-ați uploadat cu ajutorul PC-ului dvs., apăsati pe butonul Exit din partea din stânga-sus a ecranului.

Testele le-am efectuat pe un televizor smart LG LM 620S. Cu siguranță metoda fumcționează pe orice alt televizor smart cu browser web, conectat la internet.

Lectură plăcută !


Niciun comentariu despre subiectul „Cum să citești cărți pe televizoare smart”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile