joi, 20 martie 2014

SES deservește 291 milioane de gospodarii TV la nivel mondial. 151 milioane sunt în Europa.

SES (NYSE Bursa de valori Euronext Paris si Luxemburg: SESG) anunta cresterea numarului de gospodarii deservite, care a ajuns la 291 milioane in lume si la 151 milioane in Europa in 2013. Comparativ cu anul 2012, aceste valori indica o crestere de 5% atat la nivel mondial, cat si la nivel european, crestere care se datoreaza in mare parte dezvoltarii din Africa, Orientul Mijlociu si in special India (+18%) si Asia-Pacific (+ 7%). Numarul gospodariilor deservite in America Latina a crescut cu 5%, iar in America de Nord cu 3%. Acestea sunt rezultatele studiului de piata anual derulat de SES si al studiilor detaliate din cadrul „Satellite Monitor” in Europa.

Acoperirea directa a gospodariilor deservite de satelitii din flota SES a crescut de la 99 milioane in 2012 la 106 milioane in 2013. Acoperirea indirecta prin transmisii de la satelitii SES catre operatorii de cablu a inregistrat o crestere usoara de la 152 la 153 milioane de gospodarii; numarul gospodariilor deservite prin intermediul IPTV de satelitii SES a crescut cu 27%, ajungand la 31 milioane. Cea mai mare crestere relativa a acoperirii directe s-a inregistrat in regiunea Asia-Pacific (+21%) si Africa, Orientul Mijlociu si India (+18%). Aceste cifre confirma cresterea continua a acoperirii satelitilor si rolul lor important ca infrastructura de transmisie, in general si de transmisie digitala si de inalta definitie (HD), in special.


Rezultatele studiului ”SES Satellite Monitor” evidentiaza din nou rolul major al SES in Europa. Satelitii SES deservesc aproape toate gospodariile care beneficiaza de cablu si IPTV in Europa (95%), precum si marea majoritate a gospodariilor europene care beneficiaza de servicii HD prin satelit (81%). In Europa, cea mai mare piata DTH pentru SES ramane Germania, cu 18 milioane gospodarii ASTRA care primesc semnal TV direct de la flota SES. SES transmite peste 6.200 de canale TV, dintre care 1.800 sunt HD.

„Rezultatelor studiului ”SES Satellite Monitor” si al studiilor de piata de anul acesta reconfirma rolul puternic al SES ca infrastructura de transmisie video-TV performanta”, a declarat Ferdinand Kayser, Director Comercial (CCO) al SES. „Cresterea puternica este rezultatul direct al investitiilor considerabile in noi sateliti, in special pe pietele emergente extrem de importante si dinamice. De asemenea, am profitat si de infrastructura puternica si ofertele de servicii pe care le avem pe pietele mature pentru a realiza noi venituri, la nivel inalt, in Europa si America de Nord. Lider in transmisia video, DTH, transmisia digitala si HD, SES joaca un rol esential in asigurarea infrastructurii de comunicatii la nivel global si este bine pozitionata pentru a sustine in continuare digitalizarea si dezvoltarea unor vecinatati video performante pe pietele mature, precum si pe pietele emergente.”


Despre SES

SES este un important operator de sateliti de talie mondiala cu o flota de 55 de sateliti geostationari. Compania ofera servicii de comunicatii prin satelit radiodifuzorilor, furnizorilor de continut si servicii de internet, operatorilor de retele mobile si fixe, precum si organizatiilor comerciale si guvernamentale din intreaga lume.

SES inseamna relatii de afaceri de lunga durata, servicii de inalta calitate si excelenta in industria de radiodifuziune. SES dispune de echipe regionale multiculturale in intreaga lume care colaboreaza strans cu clientii astfel incat sa poata raspunde cerintelor lor specifice privind serviciile si latimea de banda a satelitilor.

SES (NYSE Bursa de valori Euronext Paris si Luxemburg: SESG) detine participatii in Ciel din Canada si QuetzSat din Mexic, precum si o participatie strategica in compania de infrastructura pentru sateliti O3b Networks, recent infiintata. Pentru mai multe informatii, accesati www.ses.com.

Comunicat pus la dispozitie prin amabilitatea Grayling România.


Un comentariu despre subiectul „SES deservește 291 milioane de gospodarii TV la nivel mondial. 151 milioane sunt în Europa.”:
Anonim

SES e printre cele mai tari companii din lume. Mai ales acum ca au schimbat satelitii pe 19,2 est, toate frecventele au acum semnal super in Romania.

Trimiteți un comentariu

☑ Sunt de acord cu Regulamentul comentariilor.

Furnizori de servicii

AKTA (75) Digi (527) Focus Sat (246) FREESAT (24) iNES (25) Nextgen (80) Orange (211) Telekom (302) UPC (273) Vodafone (73)