vineri, 4 aprilie 2014

AKTA, scoasă la vânzare ?

Fondul de investiţii Pinebridge a mandatat compania de audit şi consultanţă Ernst & Young (EY) să caute un cumpărător pentru operatoruld e cablu Digital Cable Systems (DCS), a anuntat ZF, citând mai multe surse de pe piaţa de telecom.

Digital Cable Systems operează prin brandurile AKTA şi Dial Telecom, si a avut in 2013 peste 350.000 de abonamente la televiziune prin cablu, internet şi telefonie fixă.

 „EY are mandat să construiască şi să gestioneze camera de date, să primească ofertele şi să asiste acţionarii“, au specificat pentru ZF mai multe surse.

Procesul de vanzare este încă in fază incipienta. Pinebridge nu face presiuni pentru o vanzare rapidă, mai ales că mizează pentru DCS la tran­zacţie de 200-250 milioane de euro, potrivit datelor ZF.

Dinu Malacopol, CEO al DCS, nu a confirmat informaţia. „Putem să luăm în con­siderare un proces com­petitiv de evaluare şi dacă rezultatul procesului de evaluare va fi interesant, să ne gândim şi la un exit. Astăzi încă nu este demarat un proces care să ducă la un exit în viitorul imediat“, a precizat Malacopol.

AKTA este marcă inregistrata Digital Cable Systems SA. Digital Cable Systems SA este parte a grupului PineBridge Investments, care detine aproximativ 65% din Digital Cable Systems.


4 comentarii despre subiectul „AKTA, scoasă la vânzare ?”:
Costin

Akta a introdus in grila canalele Dolce Sport 2 si Dolce Sport HD. Am citit pe alte forumuri,si de fapt,am dedus si eu ca aceasta modificare a grilei poate fi datorata vanzarii frimei Akta catre RTC .... U tv a fost scos din grila,semn ca tranzactia nu va fi catre RCS deoarece UTV apartine RCS-ului si nu s-ar explica eliminarea canalului.Travel Mix a fost eliminat,nici RTC nu il are in grila..A inceput in unele zone si codarea grilei de baza digitala....doar RTC, stiu eu ,ca foloseste aceeasi metoda...

Anonim

Doar Rcs-Rds si Romtelecom isi poate permite extinderea asta pentru cablu , internet si telefonie fixa. Ramane de vazut.

Anonim

Sunt 2 variante....zic eu rtc si upc. Poate Vodafone face o surpriza :)

Anonim

Omnielectronica Serban din Melinesti- Dolj a fost vanduta la akta.Mergea internetul fara probeme.Televiziunea era rezonabila daca "aveai grija" de instalatorii ce nu erau pretentiosi.Sper sa nu-si bata joc akta de noi.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile