marți, 15 aprilie 2014

Google va oferi internet cu ajutorul unor drone uriașe

Google a cumpărat fabricantul de drone de mare altitudine Titan Aerospace din SUA ( pentru o sumă neprecizată ) si a anunțat că achizitia este destinată eforturilor companiei de a extinde accesul la internet. Se așteaptă ca primele operațiuni comerciale să fie lansate până în anul 2015.

Titan Aerospace are 20 de angajati si fabrică două tipuri de drone ( alimentate cu celule fotovoltaice ) care pot zbura mai multi ani.

Dronele ar putea oferi acces la internet pentru milioane de oameni, inclusiv în caz de dezastre naturale.

Denumite "sateliți atmosferici", dronele o anvergura a aripilor de pana la 50 de metri si o autonomie de zbor de până la 3 ani, la altitudini de 20 km, unde pot atinge viteze de maxim 100 km/oră.


Achiziția efectuată de Google urmează anunțului Facebook de la inceputul acestui an, care a precizat că a cumparat fabricantul de drone Ascenta din Anglia, pentru suma de 20 de milioane dolari.


Un comentariu despre subiectul „Google va oferi internet cu ajutorul unor drone uriașe”:
Anonim

Acest tip de avioane pot asigura si comunicatii care sa rivalizeze cu satelitii. De exemplu retransmisia la nivel national al unui post radio, tv, etc. Problema e ca nu dispun de suficienta energie pentru puteri mari.

Trimiteți un comentariu

☑ Sunt de acord cu Regulamentul comentariilor.

Furnizori de servicii

AKTA (75) Digi (527) Focus Sat (246) FREESAT (24) iNES (25) Nextgen (80) Orange (211) Telekom (302) UPC (273) Vodafone (73)