sâmbătă, 26 aprilie 2014

Nokia devine Microsoft Mobile ?

O comunicare Nokia, care a ajuns publică în mod neoficial, indică faptul că, după ce a achiziționat divizia de telefoane Nokia, Microsoft intenționează să o redenumească ca Microsoft Mobile.

Nota, descoperită si făcută publică de catre website-ul NokiaPowerUser, pare să fie trimisă de Nokia către furnizorii săi de componente și servicii, clienți si parteneri:

Vă rugăm să rețineți că, la încheierea tranzacției dintre Microsoft și Nokia, numele de Nokia Corporation / Nokia Oyj se va schimba la Microsoft Mobile Oy. Microsoft Mobile Oy este numele persoanei juridice, care ar trebui să fie folosit pentru ID-urile de TVA și pentru emiterea de facturi.

Pentru cei nefamiliarizați cu denumirea, în Finlanda, Oyj și Oy sunt indicative comerciale ( cum este în Romania SRL ). Deci, în limba română, s-ar traduce că divizia de telefoane mobile Nokia devine Microsoft Mobile.

În această notă, Nokia asigura partenerii săi că toate acordurile existente vor rămâne valabile. În conformitate cu termenii vânzarii, Microsoft va prelua toate drepturile, beneficiile și obligațiile rezultate din contractele cu furnizorii de componente și servicii Nokia, clienții si partenerii săi. Termenii și condițiile acestor contracte nu vor suferi modificări.

Microsoft anunțase planurile de a achiziționa Nokia pentru 7.2 miliarde dolari în septembrie 2013, iar acționarii Nokia au aprobat tranzactia în luna noiembrie .

Într-o scurtă declarație de presă care a avut loc recent, Nokia a dezvăluit că se așteaptă ca vânzarea către Microsoft a diviziei sale de telefoane si servicii mobile să fie finalizată complet în data de 25 aprilie 2014, ceea ce s-a si confirmat.

In urma acestei achizitii, Microsoft devine cel de-al doilea mare producator de telefoane mobile din lume ( după Samsung ), cu o cota de piata de 14%.


Niciun comentariu despre subiectul „Nokia devine Microsoft Mobile ?”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile