vineri, 2 mai 2014

Windows 7 domină piața sistemelor de operare PC, urmat de Windows XP

Microsoft a renunțat la suportul pentru Windows XP pe 08 aprilie 2014, dar utilizatorii de sisteme de operare nu sunt predispusi sa treacă la variante mai noi.

Pe 1 mai 2014, Windows XP avea înca o cotă de 26,3% din totalul traficului web pe desktop. Procentul utilizarii Windows XP a scazut cu doar 1,4 % față de luna martie 2014. Așadar, Windows XP rămâne in continuare al doilea cel mai popular sistem de operare desktop PC.

Microsoft nu mai furnizează remedieri de bug-uri, patch-uri de securitate sau alte actualizări pentru Windows XP, lăsând vulnerabili la amenințări utilizatorii sistemului de operare vechi de 13 de ani. Cu toate acestea, Microsoft a facut o exceptie ieri si a facut un update si pentru Windows XP, acelasi update care priveste severul bug de securitate descoperit in toate variantele de Internet Explorer.

Windows 7 continuă să domine cu aproape jumătate din totalul traficul sistemelor de operare desktop, ajugând la cota de 49,3% la inceputul lunii mai 2014, de la 48,7% în luna martie.

Windows 8 și 8.1 au împreună o cotă de utilizare de 12,24%, față de 11,3% în martie.


Niciun comentariu despre subiectul „Windows 7 domină piața sistemelor de operare PC, urmat de Windows XP”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile