joi, 24 iulie 2014

Banca Europeană Centrală a fost victima unui furt de informații

BEC ( Banca Europeană Centrală ) a anunțat că a fost victima unui furt de informatii de contact. Mai exact, adrese de e-mail și date de contact au fost furate de pe site-ul public al BEC. Furtul acestei baze de date nu a afectat sistemul intern, care este separat. Nu au fost compromosie nici datele economice sensibile.

Hackerii au ocolit securitatea si au accesat baza de date ce deserveste website-ul public al băncii, furând adrese de e-mail și alte date de contact ce au fost adaugate de persoane ce se înregistrau pentru evenimente organizate de BEC, cum ar fi conferințe și vizite. Acestă bază de date este separată fizic de orice sistem intern al BEC.

Furtul a fost descoperit abia după ce banca a primit un e-mail prin care hackerii solicitau sume de bani pentru a nu divulga public datelor furate. Desi mare parte din datele compromise erau criptate, părți ale bazei de date ( ce includeau adrese de email, adrese de domiciliu si unele numere de telefon ) nu au fost criptate. Baza de date conținea si informatii cu privire la descărcările de fișiere criptate, de pe siteul BEC.

BEC va contacta persoanele ale căror adrese de e-mail sau alte date au fost furate. Toate parolele au fost modificate, ca măsură de precauție. Poliția germană au fost informată cu privire la furtul de date, iar o anchetă a fost demarată.

Experții în securitatea datelor au detectat si eliminat vulnerabilitatea, mai anunta Banca Europeană Centrală.


Niciun comentariu despre subiectul „Banca Europeană Centrală a fost victima unui furt de informații”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile