luni, 25 august 2014

Rețeaua Sony PlayStation Network a fost atacată de hackeri, iar avionul președintelui Sony Online Entertainment a aterizat forțat, din cauza unei posibile amenințări cu bombă

Dupa ce si-au testat puterea impotriva serverelor oficiale ale jocurilor World of Warcraft, League of Legends si Path of Exile, hackerii au avut confirmarea forței atacului de care dispuneau.

Rețeaua Playstation, denumita Sony Entertainment Network (SEN, fostul PSN, adică Playstation Network), care este utilizată pentru jocurile online si alte servicii de pe consolele PS3, PS4, PS Vita si alte servicii asociate, a fost apoi principala țintă. Aceasta a fost blocată după ce hackerii au supraîncărcat reteaua prin atacuri cibernetice de tip distributed denial-of-service (DDoS).

Într-o postare pe blogul companiei, Sony a declarat că nici o informație cu caracter personal nu a fost accesata de către atacatori: "PlayStation Network și Sony Entertainment Network au fost afectate de încercarea de a copleși rețeaua cu trafic crescut în mod artificial. Vom continua să depunem eforturi pentru a rezolva această problemă și sperăm ca serviciile noastre și să fie reactivate cât mai curând posibil", a precizat compania.

De asemenea, duminică, un zbor al American Airlines, in care se afla un oficial important al Sony, a fost deviat de la traseul prestabilit, în urma unei amenințări.

Grupul care a revendicat printr-o postare pe Twitter atacul DDoS a fost si cel care a sugerat că există o amenințare cu material exploziv, aflat undeva în avion, ce poate afecta securitatea respectivului zbor și că ar trebui să verifice aceasta posibilitate: ".@AmericanAir We have been receiving reports that @j_smedley's plane #362 from DFW to SAN has explosives on-board, please look into this." S-a creat chiar si o pagina pe Twitter, cu postările cu hashtag #PrayForFlight362 .

Sony a declarat ca FBI-ul investigheaza amenintarea de securitate a zborului in care se afla presedintele Sony Online Entertainment ( John Smedley), zbor care trebuia să aiba ca destinație San Diego, dar a aterizat forțat la Phoenix, Arizona.

Smedley a spus pe Twitter: "Da, avionul meu a aterizat forțat. Nu vom discuta mai multe. Justiția îi va găsi acești tipi."

Rețeaua Sony PlayStation a mai fost lovită și înainte de atacuri cibernetice, inclusiv în anul 2011.

Sony programase deja lucrări de întreținere de rutină, care să fie efectuate astăzi asupra rețelei consolelor PlayStation. Unele servicii, inclusiv PlayStation Store, cele de administrare a contului PSN și de înregistrare, servicii de divertisment și cele necesare pentru gameplay-ul on-line vor fi indisponibile.

Dupa ce Sony a blocat atacul, hackerii au ales probabil altă tinta: serviciilor online ale consolelor de jocuri Microsoft. Au existat mai multe rapoarte ca unele servicii XBOX Live ( tilizate de către XBOX 360 si XBOX One) au fost nefunctionale sau limitate, dupa cum a fost afișat azi-noapte pe pagina Xbox Live Status.

Update 25 august 2014, ora 16:00 - Sony a anuntat ca reteaua este complet functionala, iar lucrarile de intretinere ce trebuiau efectuate astăzi vor fi reprogramate pentru o altă dată calendaristică.


Niciun comentariu despre subiectul „Rețeaua Sony PlayStation Network a fost atacată de hackeri, iar avionul președintelui Sony Online Entertainment a aterizat forțat, din cauza unei posibile amenințări cu bombă”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile