marți, 16 septembrie 2014

Microsoft cumpără jocul Minecraft cu 2,5 miliarde dolari

Microsoft va cumpăra jocul de succes Minecraft, precum si firma creatoare a acestuia, pentru pretul de 2,5 miliarde de dolari.

Minecraft este un joc care permite utilizatorilor să construiască și să exploreze o lume virtuală multiplayer in stil Lego si care a fost descărcat de 100 milioane de ori pe PC-uri. Este cel mai popular joc online de pe Xbox, dar si o aplicatie de top în SUA, pe Apple iOS și Google Android.

"Minecraft este mai mult decât un mare franciza de joc. Este o platformă deschisă, ce are o comunitate vibrantă, pentru care vom oferi noi oportunități", a declarat CEO-ul Microsoft Satya Nadella.

Tranzactia este de asteptat sa se incheie la sfarsitul anului 2014.

Fondatorii jocului, mai exact Markus Persson ( cunoscut sub numele de "Notch"), Carl Manneh și Iacov Porsér, părăsesc compania.

Aceasta achizitie va ajuta Microsoft să extindă divizia sa de jocuri, care mai include de exemplu franciza "Halo" și "Forza".

Microsoft a declarat ca va oferi in continuare "Minecraft" pe toate platformele in care este disponibil în prezent: PC, iOS, Android, Xbox și PlayStation.


Niciun comentariu despre subiectul „Microsoft cumpără jocul Minecraft cu 2,5 miliarde dolari”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile