miercuri, 15 octombrie 2014

Lansări Google: Nexus 9, Nexus 6, Nexus Player si Android Lollipop

Familia Google Nexus devine tot mai mare, după ce Google a prezentat Nexus 9 ( o tabletă cu un ecran de 8,9 inch, fabricată de HTC ), Nexus 6 (un smartphone cu un ecran de 6 inch, realizat de Motorola Mobility) si o mare supriza, Nexus Player ( un player de streaming media fabricat de Asus și primul dispozitiv care rulează Android Tv). Ca și lansările Nexus anterioare, dispozitivele vor servi ca exemplu pentru cea mai recentă versiune a sistemului de operare mobil Google Android, denumit Lollipop, cunoscut anterior ca "L."

Nexus 9 și Playerul Nexus vor fi disponibile pentru precomanda incepand cu 17 octombrie 2014 și se vor lansa in magazine pe 3 noiembrie. Versiunea de 16GB a Nexus 9 va costa 399 dolari, versiunea de 32GB va costa 479 dolari, iar versiunea de 32GB cu LTE va costa 599 dolari.

Nexus Player și telecomanda vor costa 99 dolari, iar daca se doreste achizitonarea si a unui controler optional, acesta va costa 40 dolari.

Nexus 6 va fi disponibil pentru precomanda pe 29 octombrie și este disponibil în magazine din luna noiembrie, vandut deblocat sau prin intermediul operatorilor de telefonie. Versiunea de 32GB a Nexus 6 va costa 649 dolari deblocat, în timp ce versiunea de 64 GB va costa 699 dolari.

Telefonul marchează intrarea Google pe piata "phablet", adica a dispozitivelor cu ecran mare, un hibrid intre telefon si tableta. Nexus 6 este mai mare decât telefonul Apple iPhone 6 Plus de de 5,5 inch, precum si decat Samsung Galaxy Note 4 de 5,7 inch, care se lansează vineri.

Linia Nexus reprezinta încercarea Google de a crea dispozitive care rulează Android pur, în care producătorilor hardware ( în acest caz Asus, HTC și Motorola ) le este interzis sa faca modificari la interfața Android sau sa modifice software-ul ori sa preinstaleze aplicații personalizate. Produsele Nexus sunt considerate ca fiind cele mai apropiate de un produs autentic Google, acumuland milioane de fani în rândul comunitățiilor Android si ajutand partenerii furnizori din trecut, cum ar fi LG, sa castige o si mai mare credibilitate, prin produse de calitate si adaptabile.

Lansarile vin in momentul in care, potrivit IDC, Android este sistemul de operare cel mai utilizat în lume pentru smartphone-uri și tablete, cu o cotă de piață de 80%. Prin comparație, Apple iOS, care este prezent pe iPhone și iPad-uri, are o cota de utilizare de aproximativ 17%.

Noua versiune Lollipop ilustrează dorința Google de a unifica Android.

"Lollipop este conceput pentru o lume in miscare si care interactioneaza cu diferite ecrane, de la telefoane și tablete la televizoare", a declarat Sundar Pichai, vice-presedinte senior pentru Android, Chrome și aplicații ale Google.

Noul sistem de operare Android oferă dezvoltatorilor mai mult control asupra modului în care sunt afișate notificările pe dispozitive și are ca scop creșterea eficienței bateriei, printr-un proiect numit Volta. Mai mult, Lollipop include o caracteristica de economisire a bateriei, care extinde durata de utilizare cu 90 de minute.

Lollipop include de asemenea mai multe conturi de utilizator, un mod de acces tip "vizitator" și capacitatea de a folosi măsuri de securitate diferite, cum ar fi un cod PIN, parolă, model sau conectarea la un dispozitiv securizat, cum ar fi un ceas.


Niciun comentariu despre subiectul „Lansări Google: Nexus 9, Nexus 6, Nexus Player si Android Lollipop”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile