joi, 23 octombrie 2014

Ungaria vrea să impoziteze cu 0,62 dolari fiecare 1 GB de trafic de internet

Guvernul maghiar speră să obțină zeci de milioane de dolari în fiecare an din noi impozite pe internet, insă opoziția nu este încântată de propunere, anunță Gigaom. Furnizorii de servicii de internet din Ungaria vor fi obligați să plătească o nouă "taxă de internet", mai exact un impozit pe cantitatea de date transferate, în cazul în care parlamentul maghiar va aproba noul proiect de lege. Zvonurile sugerează că proiectul de lege va fi aprobat, mai ales că partidul de guvernământ are o majoritate parlamentară de două treimi.

Noua lege instituie o taxă de 150 de forinți ( aproximativ de 0,62 dolari americani) pentru fiecare gigabyte de date utilizat de abonatii furnizorilor de internet.

Cum probabil furnizorii de servicii de internet vor pasa noul impozit asupra abonaților, utilizatorii de internet din Ungaria au devenit extrem de nemultumiti, unele manifestatii fiind deja planificate pentru acest week-end, conform relatărilor.

Guvernul din Ungaria a răspuns ca s-ar putea sa modifice proiectul de lege, iar taxa sa fie una "de aproximativ o mie de forinți," probabil lunar.

Opoziția maghiară a solicitat guvernului să renunțe la planurile sale, avertizând că o creștere a costurilor de utilizare a internetului ar duce Ungaria înapoi în anii 1990.

UPDATE 31 octombrie 2014: Autoritatile maghiare au retras temporar proiectul taxarii traficului de internet, in urma criticilor aduse de Uniunea Europeana,  dar si a amplelor demonstratii de strada, in care zeci de mii de maghiari si-au manifestat public dezacordul impotriva acestor noi impozite.
Proiectul va fi propus intr-o noua formă.


17 comentarii despre subiectul „Ungaria vrea să impoziteze cu 0,62 dolari fiecare 1 GB de trafic de internet”:
Valentin

Sper sa nu faca asta si guvernul nostru , aunci pa- pa download-uri .\

Foarte nasol pt unguri, daca se pune in aplicare.

Anonim

E un fel de ACTA restilizata! Va avea soarta ACTEI!

Anonim

Vrei sa spui ca infraneaza descarcarile de pe torrenti ? Pai da, dar infraneaza si traficul legal. De exemplu, vor sa vada maghiarii videoclipuri legale si oficiale HD pe Youtube toata ziua, asta inseamna zeci de GB intr-o zi. Ce fac, platesc zilnic 10 dolari impozit ?

Anonim

pai nu vad logica cu traficul de net de la unguri,aici la noi vai mama noastra, NU ne comparam cu unguri la trai

Anonim

Pai ce logica? E simplu: vor sa platesca abonatii din Ungaria impozit pe fiecare GB de net downloadat. Cu cat descarca mai mult, cu atat platesc mai mult impozit.

De exemplu, un film HD mkv are 4 - 9 GB, deci 2-5 dolari impozit pe filmul descarcat. E ca si cum l-ar inchiria sau aproape cat ar plati daca ar merge la cinema :-))))

Anonim

la ce mai platesti abonamentul de internet?

Anonim

este aberant. Asa nu mai poti descarca nici macar un joc de pe Steam. De exemplu la un joc de 26 GB care costa 40 euro ca si Ryse Son of Rome, ai ajunge sa mai platesti inca 33% in plus din pretul jocului. Si asta doar pentru. Sunt nebuni. Nu mai stiu de unde sa scoata bani. Sper sa nu ia cumva idei guvernantii de la noi ca s-a zis cu jocurile si filmele HD de pe net. Totusi la 1000 forinti pe luna, adica 3,30 euro sau 14,5 lei nu ar fi chiar asa de mult. Adica nu ar fi o avere. Doar chiar si asa la pretul platit la abonamentul internet RDS de 39 lei ar fi mai mult de o treime in plus. Sa nu care cumva sa se trezeasca si vreunul de la noi din Parlament sau din Guvern cu un astfel de proiect de lege ca ne-am ars. Mai ales eu, ca descarc sute de GB pe luna.

Anonim

Stati linistiti ca aia au singe in vena si iasa la demonstratii,nu ca altii.... plangundusi soarta din fata monitoarelor!!!! Fara suparare! altii fiind cine vrati voi;))))))

Anonim

La noi se va lasa cu iesirea studentilor, torrentistilor, facebook-istilor, etc. in strada. Daca nici scaderea salariilor, cresterea TVA, acciza pe combustibil, taxa pe stalp, etc. n-au scos oamenii in strada, asta o sa se lase cu revolutie. Daca s-ar introduce la noi ar umple paharul...

Apropo daca te-ai uitat la un film pe youtube in hd de o ora ai si facut 1GB. Daca te-ai uitat prin aplicatii gen seenow la un meci, ai si platit un euro cel putin impozit statului, Ai facut update la un windows proaspat instalat? Iar un euro. etc.

Se va lasa cu revolutie... daca se va introduce la noi.
O dedicatie pentru politicienii nostri:

http://www.youtube.com/watch?v=285OKea14Sc

Anonim

Mare dreptate ai!!!! La noi nu a iesit nimeni cand au taiat salariile,pensi,alocatii etc etc .Pentru o taxa de net nici atata!! La noi merge si asa.

SANDU

au creat ei sau au ajutat la crearea retelei internet ca sa impoziteze traficul la internet? ca sa impozitezi un lucru trebuie sa te implici in ceva sau sa-ti aduca un prejudiciu la veniturile bugetare. Din moment ce investiile sunt private ... ce sa impozitezi?

Anonim

E adevarat ce spui, dar statele impoziteaza oricum fara sa faca investitii in ce impoziteaza... Constuiesti o casa. Banii cu care o construiesti provin din diverse surse, care ti-au fost impozitate. Cumperi materiale cu acei bani deja impozitati, si alea au taxe, de exemplu TVA. Termini casa, platesti 10-15 milioane pe an impozit local, parca stai in chirie in propria ta casa. Nu m-as supara daca banii s-ar intoarce tot la mine sau macar la populatie si nu ar fi manevrati de smecheri.

Asa si cu impozitul pe GB de net la unguri, de ce ar trebui sa aiba acel impozit vreo motivatie ? Il ia statul ca asa vrea si ca poate, e taxa de smecher. Oricum, nu cred ca va trece legea, vor face ungurii scandal.

Anonim

Corect ce spune anonimul 24 octombrie 10:55.
Statul poate pune impozit pe ce vrea muschii lui. Pune acciza la benzina si motorina... si pe ce vrea.
Cica din pretul combustibilului peste 70 la suta merge la stat. 24 la suta din start tva-ul, accize, impozit pe profit, impozit pe salariile angajatilor pe tot lantul, etc. In final cineva calculase si ajunsese la concluzia ca 70 la suta din ce platim petru combustibil merge la stat.
Statul e ca un interlop.
Dar statul poate pune impozite pe ce vrea daca noi stam ca prostii acasa si nu protestam. Ia sa iasa 500000 de oameni in Bucuresti si prin toate orasele sa protestam sa vedeti ca imediat dau inapoi. Pentru ca nu mai e mult 1 an si jumatate si vin iarasi alegerile...

Anonim

Pai se vb ca televiziunea se va muta pe net, gen seenow. Adio daca se pune taxa

s0rin

Şi iPTV?

Anonim

IPTV nu functioneaza neaparat prin internet.... Poate sa fie difuzat prin reteaua interna proprie a operatorului.

Anonim

https://www.youtube.com/watch?v=6p6zwxyqpJA

Demonstration against planned Internet Tax at FIDESZ HQ on 26 October 2014 in Budapest

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile