joi, 26 februarie 2015

Câte butoane ale telecomenzii utilizezi ?

Conform unui studiu pe care l-am primit de la ADB Global, telespectatorii nu utilizeaza in general toate butoanele telecomenzii, ci doar o mică parte dintre acestea, de obicei doar 7 butoane.


Cercetarea a fost efectuata in Polonia, avand subiect de studiu telespectatori adulti cu varsta cuprinsă intre 18-85 de ani si confirmă faptul că utilizatorii finali prefera simplitatea si usurinta de utilizare, atunci când utilizează telecomanda televizorului sau receptorului de cablu, satelit etc.

80% dintre utilizatorii de televizoare cunosc și utilizeaza doar 7 butoane de pe telecomanda, fără să știe ce rol au celelalte 20-40 de butoane. Respondenții au aratat că utilizeaza butoanele de selectare in sus si in jos ale canalelor, de control al volumului ( mai mare sau mai mic ), de comutare a sursei de intrare cu semnal, de confirmarea a alegerii ( sau butonul OK ) și butonul de pornire si oprire.

Doar 15% din telespectatori utilizeaza alte butoane și doar 2% din respondenți cunosc toate funcțiile butoanelor de pe telecomandă.

Studiul mai arata ca 99% dintre telespectatorii folosesc televizorul in special pentru a viziona canale de televiziune, 87% utilizeaza si EPG-ul ( ghidul electronic de programe ), 21% il utilizeaza pentru a viziona videoclipuri de pe YouTube, 15% pentru inregistrari DVR sau redare continut de pe memorii USB si doar 4% pentru navigare pe diverse website-uri.

Rezultatele cercetarii au mai arata ca persoanele peste 60 de ani au dificultăți in utilizarea tehnologiei moderne, fiind familiarizate cu televizoare vechi, fără telecomenzi sau chiar alb-negru. Majoritatea au specificat ca important la utilizarea unui televizor este un numărul cat mai mare de canale, iar functii inteligente cum ar fi DVR, VOD sau multi-screen sunt inutile.

Telespectatorii mai tineri au raspuns ca utilizeaza in general televizorul pentru a afisa continutul redat de un un Xbox, PlayStation sau un computer, folosindu-l in general ca un monitor, fără a utiliza alte funcții avansate ale televizorului. Pentru ei, ceea ce contează este calitatea imaginii, timpul de reactie si calitatea sunetului.

În continuare, vă invităm să votati si dvs. ce butoane utilizăți de pe telecomezile dvs. ( se pot alege multiple opțiuni ):

survey tools


Niciun comentariu despre subiectul „Câte butoane ale telecomenzii utilizezi ?”:

Trimiteți un comentariu

☑ Sunt de acord cu Regulamentul comentariilor.

Furnizori de servicii

AKTA (80) Digi (548) Focus Sat (255) FREESAT (25) iNES (26) Nextgen (82) Orange (225) Telekom (309) UPC (279) Vodafone (83)