vineri, 6 februarie 2015

Un german a fost condamnat pentru furnizarea de metode neautorizate de acces la servicii tv cu plată

Pentru că a vândut acces ilegal la serviciul de televiziune cu plată Sky Germania, un bărbat în vârstă de 50 de ani de la Recklinghausen a primit o condamnare de 2 ani si 6 luni de la instanta din Bochum și se confruntă și cu posibilitatea unor pretenții uriașe de despăgubire.

Metoda folosită pentru oferi acces la grila Sky Germania era furnziata unui numar de 463 de persoane. Clienții persoanei condamnate plateau 120 de euro pe an pentru accesul la televiziunile din grila Sky Germania, mult mai ieftin decat cu un abonament obișnuit, care este de 34.99 € pe lună la pachetul complet pentru abonamente de 2 ani sau 58.99 € pe lună pentru alte perioade mai mici ( peste 160 canale, dintre care unul 3D, unul demonstrativ Ultra HD si peste 90 HD, foarte multe de calitate premium ).

Condamnatul a fost denunțat printr-o scrisoare anonimă. În instanță, acuzatul depus in final o mărturisire completă, astfel încât judecătorul a decis, prin prisma acestei marturisiri, ca pedeapsă sa fie cu suspendare și să platească o amendă penală de doar 2.000 de euro.

Însă instanța a constatat în hotărâre că au fost aduse DTH-ului Sky Germania daune în valoare de 430.000 euro, precum si o pierdere fiscală pentru stat de 143.000 euro si de 34.000 euro ca alte taxe. Plata acestora, dacă ulterior va exista cererea părtilor prejudiciate, va cădea tot in sarcina condamnatului.


Top 5 articole în ultimele 7 zile