marți, 21 iulie 2015

Adio, TVR News! Televiziunea se închide din 1 august. Urmează TVR HD ? TVR 2 va emite HD?

Televiziunea TVR News se închide de la 1 august, conținutul programelor fiind preluat de alte canale tv publice, în contextul diminuarii cheltuielilor si al comasării Direcţiei Ştiri cu Departamentul Emisiuni şi Ştiri Sportive, conform unei decizii a Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune, anunță Mediafax, care mai precizează că datoria fiscală a TVR este de aproximativ 457 de milioane de lei si ca TVR nu mai poate efectua decat platile salariale si cele in contul datoriilor catre stat, cu riscul blocarii activității in scurt timp.

Chiar daca au fost reduse deja cu 15% cheltuilile cu personalul, iar costurile de productie au fost diminuate cu 24% pentru TVR 1 şi cu 9% in cazul TVR 2, cauza principala a colapsului ar fi neindexarea taxei radio-tv in raport cu inflatia, conform TVR. Taxa este principala sursa de venituri a televiziunii publice, insa este si cea mai mica taxă din Europa, din cauza ca nu a fost pusa in concordanta cu inflatia din ultimii 12 ani, mai precizeaza sursa mentionata, citând un comunicat al TVR.

In aceeasi sedinta s-a discutat si despre o posibilă inchidere a televiziunii TVR HD, dar si despre posibila transformare a TVR 2 intr-un canal cu emisiuni difuzate in rezolutie HD.


21 de comentarii despre subiectul „Adio, TVR News! Televiziunea se închide din 1 august. Urmează TVR HD ? TVR 2 va emite HD?”:
Anonim

Nu ar fi mare paguba daca ar inchide aproape tot. Sa ramana doar TVR HD / SD si un post de radio. Oricum ,nu stiu cate persoane se mai uita la TVR .

Anonim

Tot de la 1 august 2015 se va inchide si Realitatea tv pentru neplata a 10 de milioane de euro catre stat

mary

@anonim, Realitatea tv nu se inchide de la 1 august 2015, este o minciunica de copil cu nasul roșu ce ai comentat. Se inchide doar TVR News.

Cosmin

Pacat, era program de mare calitate pentru mine, chiar educativ, sper sa difuzeze in continuare pe alte canale ale SRTV emisiunile traduse pe care le prelua de la posturile de calibru european.

Anonim

Sa se inchida tot la tvr, sa mai ramana doar TVR1 in HD si TVR International. Restul papa banii degeaba sau mai bine zis in folosul anumitor persoane.

Cosmin

Nu păpa mai deloc, TVR News avea buget mult mai mic decat alte televiziuni ale SRTV si programe mult mai interesante pentru mine. Mai bine le transformau. Eu as fi vazut programele TVR astfel: TVR HD in loc de TVR 1 ( cu diverse programe, inclusiv educative si muzicale, fara filme si seriale ), TVR News ( cu stiri, talk-showuri , plus reportaje de informare si emisiuni preluate de la altii si traduse), TVR Cinema cu filme si seriale, TVR Sport ( eventual ambele HD ) si TVR International in SD, iar restul canalelor regionale inchise, iar productia si difuzarea emisiunilor acestor regionale sa fie preluata de catre TVR News si TVR HD. Aceasta era formula cea mai buna in viziunea mea, care ar fi adus si audienta mai mare, eventual doar TVR HD, TVR News si TVR International fiind la liber, iar TVR Sport si TVR Cinema ca pachet extra cu suprataxa de exemplu de 4 lei/ luna, pentru cine le dorea.

Anonim

Cei care sustin ca Nu se uita nimeni la TV.R.-uri, sau ca toate Canalele sunt degeaba..
au grave lacune de intelegere a realitatii si generalizeaza pe baza de clisee Internaute detestabile.

Anonim

Momeală pentru fraieri.
Un pretext pentru a mări taxa radio TV.
Cum o televiziune privată se poate susţine doar din publicitate iar TVR cu taxă+publicitate lucrează în pierdere. Răspunsul este simplu: se fură cu nesimţire. Dacă la tehnic mai sunt şi profesionişti în administraţie sunt numai căpuşe.
În România impozitul este mic, de 16%, însă şmecheria este că celelalte 2000 de taxe suplimentare ne sufocă.

Anonim

In poza apare celebrul turn MediaPro. Trebuie sa precizez ca canalele Pro nu mai emit din acea cladire. Cladirea este a lui Adrian Sarbu.
TVR trebuie structurat astfel: TVR1 (HD) - generalist (stiri, actualitati, reportaje, concerte, emisiuni tematice: de la Teleenciclopedia la Tezaur, ceva filme la sfarsit de saptamana), TVR 2 (HD) generalist orientat spre tineret, un public educat: filme in fiecare seara, seriale, teatru, documentare, desene animate, ceva emisiuni tematice pt tineret si FARA STIRI), TVR Cultural: un public educat, elitist: teatru, emisiuni de arhiva, concerte, dezbateri cu oamenii momentului in materie de cultura, reflectarea unor evenimente culturale), TVR International: cartea de vizita a Romaniei, programe preluate de la SRTV. Regionalele pot ramane in formula actuala, avand o independenta fata, unele emisiuni putand fi preluate de TVR 1 si TVR International.

Bogdan

Am fost, sunt si voi fi adeptul inchiderii de tot sau privatizarii TVR-ului. O institutie care din 89 incoace NUMAI gaura la buget produce pe banii cetateanului, o institutie plina de dinozauri nepotisme si relatii in care daca ai terminat o forma de invatamant pe profil n-ai nici o sansa sa te angajezi acolo daca n-ai "relatii"
Sa se inchida toate posturile TVR nimeni nu se uita la TVR News si nimeni n-o sa simta lipsa TVRului daca maine se inchide de tot

Anonim

TVR HD si TVR International ar fi la ora actuala optiunea de colaps pentru supravietuirea TVR. Sa se inchida si zonalele ca nu se uita nimeni la ele. Eu sunt din Galati si am pe cablu TVR Iasi, nu m-am uitat absolut niciodata pe TVR Iasi, nici pe TVR3. Prea multe posture publice TVR cand ai datoriii la stat.

Anonim

De fiecare data cand dadeam pe TVRNews, era EuroNews subtitrat... Mai bine ar face un contract cu EuroNews pentru dublarea canalului...

Anonim

EuroNews cum va fi transmis in romania dupa 1 aug ?

Anonim

Taxa Radio-Tv o platesti pentru ca detii un aparat radio/TV, nu o platesti TVR-ului. Mie imi place TVR.

Anonim

Pai sa inchida statiile locale si sa se concentreze pe TVR 1, 2

Anonim

nu cumva taxa tv e in factura de curent,pai ce sa mai spunen ca in momentul de fata o platim de geaba ca NU mai receptionam nimic ,cerem excluderea taxei tv din factura,este un abuz

Laurentiu

Ar fi bine sa nu diluam subiectul despre TVR News cu cel al taxei radio tv, despre care puteti discuta in diverse locuri dedicate, inclusiv pe acest site:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/11/discutii-pe-marginea-taxei-radio-tv.html

Anonim

Pentru Anonim - 22 iulie 2015, 14:17 iti spun si oamenii in articol ca banii ajung la TVR "Taxa este principala sursa de venituri a televiziunii publice, insa este si cea mai mica taxă din Europa".... si tu o tii pe a ta ca banii n-ajung la TVR
Uita-te la TVR in loc ca din banii aia sa avem infrastructura digitala terestra, posturi multe in eter. Cei de la TVR trebuie sa invete sa creeze ceva din care sa scoti bani.

Anonim

Fiecare "putere politica " pe val de la revolutie incoace s-a folosit de Tvr pentru a manipula .Datoria este imensa ,televiziunea fiind publica,deci a staului,si stim bine ce se intampla cu un lucru care are milioane de "proprietari".Ăia de sus se infrupta iar prostimea plateste.Daca eu pe proprietatea mea privata am un pom,este al meu,il ingrijesc si ma folosesc de roadele lui.Daca pomul este pe un camp pustiu,nimeni nu se ingrijeste de el,dar toti il jefuiesc de fructe.Pomul neudat,netuns,moare.Asa este cu tot ce apartine statului,este un borcan cu miere pentru oportunisti si profitori.Apoi se apeleaza la furnicute(societatea civila) sa plateasca taxa .

Anonim

Se face risipa la greu in TVR si jaf pe banii oamenilor. In 2013 TVR isi lansa noua grila de toamna la ... Las Vegas!!! Adica s-au gandit unii cum sa viziteze LasVegas-ul pe banii statului si au zis sa-si lanseze grila de acolo... Daca era un canal gen Antena Stars ziceam ca se potriveste stilului... dar TVR!? Etc.etc.

Ma intreb ce ne-am face daca maine statul se va hotara sa faca o fabrica de salam si va institui taxa pe salamul de stat. Mananci nu mananci salam de la acea fabrica toti sa fie obligati sa plateasca in pretul painii si taxa pe acel salam. Adica acea fabrica sa incaseze si bani din vanzarea salamului (publicitate) si din taxa de stat pe salam, si apoi sa spuna ca fabrica e pe pierdere....

Din cate stiu toti spun ca firmele de stat pe pierderi se inchid sau se vand. De ce cu TVR-ul se procedeaza altfel? Intrebare retorica desigur... au spus altii inaintea mea destule.

George

TVR News se inchide pana miezul noptii apare.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile