miercuri, 2 decembrie 2015

Eyeteq, o tehnologie pentru persoanele afectate de daltonism, implementată în receptoare tv

Spectral Edge a dezvoltat o tehnologie care permite operatorilor de televiziune si producătorilor de receptoare să transforme experiența de vizionare pentru un procent estimat de 4% din populația lumii, care este afectat de daltonism. Spectral Edge a integrat cu succes tehnologia Eyeteq in microprocesoarele Cannes STMicroelectronics pentru receivere, devenind astfel accesibila operatorilor și furnizorilor de servicii.

Disponibilă deja pentru licențiere, tehnologia Eyeteq permite telespectatorilor afectați de daltonism să diferențize combinatii de culori cum ar fi roșu-verde sau roz-gri si să vadă detalii pe care anterior nu le observau fara imaginea procesata de catre aceasta tehnologie. Un alt avantaj este faptul că Eyeteq oferă acestă facilitate pentru persoanele afectate, dar cu un impact minim pentru telespectatorii fără aceasta afectiune, astfel incat toata familia poate sa se bucure impreuna de emisiunile preferate. Cu Eyeteq activat, conținutul este procesat cadru cu cadru înainte de a fi afișat pe ecranul televizorului.

Compania precizeaza că experiența de vizionare îmbunătățită semnificativ pentru cei cu aceasta afectiune permite operatorilor și furnizorilor de servicii să aibă un avantaj competitiv pe un segment de piata. De exemplu, programele care conțin imagini cu zone mari cu culorile roșu și verde ( cum ar fi transmisiile sportive in care jucatorii au echipament roșu, iar gazonul este verde ) sunt problematice pentru telespectatorii cu aceasta afectiune. Un studiu a demonstrat o preferință puternică pentru Eyeteq printre acesti telespectatori, cu aproape 100% procent de acceptabilitate a tehnologiei.

"Peste 250 de milioane de oameni din întreaga lume sufera o forma de deficiență a perceptiei culorilor. Acesta este un factor care provoaca frustrare atunci când doresc sa vizoneze programe tv. Combinația dintre tehnologia noastra de îmbunătățire a imaginii și platformele set-top-box STMicroelectronics, utilizate pe scară largă, oferă soluția perfectă, transformând experiența de vizionare si oferind operatorilor șansa să se diferențieze și sa atragă noi abonați, prin livrarea de conținut pentru acest grup demografic", a declarat Christopher Cytera, Managing Director, Spectral Edge.

Familia de procesoare "Cannes" este bazata pe arhitectura ARM, CPU dual-core 7500 DMIPS, plus un GPU quad-core pentru grafica 3D.

O aplicație demonstrativa pentru tehnologia Eyeteq este disponibila pentru dispozitive mobile si poate sa fie descărcata pentru iOS de AICI si pentru Android de AICI.


Niciun comentariu despre subiectul „Eyeteq, o tehnologie pentru persoanele afectate de daltonism, implementată în receptoare tv”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile