sâmbătă, 17 septembrie 2016

IMAX va oferi și divertisment VR

IMAX va oferi divertisment bazat pe realitate virtuală (VR). CEO-ul Greg Foster a anunțat la o conferință din Los Angeles că IMAX va aloca jumatate din resursele sale pentru dezvoltarea si implementarea conceptului de realitate virtuală în cladirile unde există cinematografe IMAX.

Realitatea virtuală va fi prezentă pentru inceput in unele multiplexuri, iar primele 6 locații experimentale vor fi inaugurate până la sfârșitul anului in SUA. Accesul la acest tip de divertisment va fi disponibil doar pentru telespectatorii filmului, care vor avea posibilitatea de a achizitiona un bilet ce va include atât vizionarea standard in sala de proiectie, cât si experienta VR.

Scenele VR vor fi de scurtă durată ( de aproximativ 6-9 minute ), vor avea unghi de vizualizare de 210 grade, vor utiliza probabil tehnologie de la Starbreeze ( cu care IMAX are deja un parteneriat ) si vor fi din aceeasi tematică a filmului proiectat.

Nu este clar dacă momentele de divertisment VR ( care va fi de asemenea si interactiv ) vor fi oferite in sala de proiectie, intr-o locatie de la intrare sau prin ambele modalități, deoarece reprezentantul IMAX a precizat că este vorba de un continut separat de filmul in sine, realitatea virtuala fiind accesibila prin sisteme "VR Arcade". Însă a mai precizat si că spectatorii "îsi vor pune ochelarii 3D si vor intra in lumea virtuala".

Informatiile tehnice prezentate fiind neconcludente si contradictorii, doar lansarea acestui nou tip de divertisment la IMAX ne va lamuri, însa mai avem de asteptat. Compania a precizat că desi depune toate eforturile să extinda rapid implementarea acestui sistem de divertisment suplimentar, in acest an sunt vizate doar cateva locatii din Statele Unite ale Americii, urmând alte cinematografe din China, de la inceputul anului 2017. În Romania probabil vom astepta tehnologia VR in cinematografe IMAX abia spre sfarsitul anului 2017 sau poate chiar în anii următori.


Niciun comentariu despre subiectul „IMAX va oferi și divertisment VR”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile