miercuri, 2 noiembrie 2016

Euronews HD, lansat prin satelit pentru Europa

GLOBECAST, furnizor de solutii globale pentru mass-media, a anunțat că încheiat un acord cu Euronews, cel mai vizionat post tv european de știri internaționale, pentru a aduce noua televiziune in versiune HD pentru telespectatorii din Europa, Africa de Nord și Orientul Mijlociu. Lansarea acestei televiziuni în rezolutie HD a avut loc pe noiembrie 2016. Euronews a efectuat teste de producție în HD încă de acum 2 ani.

Euronews SD oferă in grilă știri și emisiuni, 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână, în 13 limbi: arabă, engleză, franceză, germană, greacă, maghiară, italiană, persană, portugheză, rusă, spaniolă, turcă și ucraineană. Noua versiune HD a Euronews în limba engleză este transmisă prin flota de sateliti Eutelsat Hotbird de la pozitia orbitala 13 grade Est, in format MPEG-4 si emisă necriptat pe frecvența 11566, polarizare orizontală, SR 29900, FEC 3/4, DVB-S2, 8PSK.

Conform acestei televiziuni, de la lansarea sa în 1993, Euronews a fost un laborator de jurnalism tv. In fiecare zi, echipa Euronews ( formata din peste 400 de jurnaliști cu 25 de naționalități diferite ) aduce pe micul ecran materialele relevante pentru publicul international. Euronews este lider european în ceea ce privește cifrele de audiență în această nișă, chiar dacă a crecut concurența, se mai precizeaza in comunicat.


23 de comentarii despre subiectul „Euronews HD, lansat prin satelit pentru Europa”:
Ionut

pe ce satelit emite ? multumesc

Anonim

Ma intereseaza pista audio in versiune italiana. Acum e doar in engleza. Oare va intra si pe varianta HD?

Anonim

Pe care satelit?

Anonim

Hotbird, adica 13 est.

Anonim

va intra si pe cablu

Anonim

Cum Romania nu e prin Europa , avem dublaj audio pentru tara cea mai apropiata , Ucraina si Turcia . JENANT !

Anonim

Asta nu depinde numai de Euronews :)

@5-lea anonim: Unde să intre pe cablu? La noi sigur nu o să-l vezi.

Anonim

A ieșit de pe satelit

DTH Fan

Nu a iesit, Euronews HD este transmis in continuare pe aceasta frecventa, acum ma uit eu la el. Dai o scanare din nou la aceste date de receptie, poate a iesit din memoria receptorului tau. :)

anonim

nu e nicaieri ,dtg fan da coordonatele,pe 13 est e numai sd

DTH Fan

Sunt exact datele de receptie care sunt scrise in stire, vezi si in poza pe care au pus-o in stire. Am verificat din nou, Euronews HD este acolo, pe Hotbird la 13 Est, functioneaza foarte bine. Esti sigur ca ai setat DVB-S2 si nu DVB-S si de asemenea ai setat 8PSK si nu QPSK pe receptorul tau HD cu tuner DVB-S2, atunci cand ai scanat aceste date de receptie pe pozitia 13 Est ?

anonim

ok rescan si a intrat- euronews english hd

DTH Fan

Ma bucur ca ai reusit.

Anonim

Va intra si in grila UPC?

Anonim

Nu va intra nici la UPC și nici la alt cablist.

Catalin

De unde stii tu asta? Ai sursa la ce afirmi? Pune link.

Anonim

E doar gândire logică :) Care alte posturi de știri în HD au intrat la cabliștii mari din România? Telekom are CNN International HD și cam atât. În rest niciunul din ăștia mari nu oferă posturi de știri în HD. Dacă crezi că Euronews HD o să fie o excepție atunci te înșeli. Cel mai simplu este să-ți iei o antenă și acolo le ai pe toate gratuit inclusiv Russia Today HD, BBC World News HD sau NHK World HD. Cabliștii nu mai sunt interesați de introducerea posturilor străine, ei nu introduc nici măcar cele cerute de abonați care au subtitrare în română.

Anonim

Am uitat: Telekom mai are și BBC World News HD :)

Catalin

Deci era o opinie a ta. Credeam ca ai informatii sigure ca nu intra, ca au anuntat ei asta in vreo informare de presa. Atunci e doar o opinie, deci exista totusi posibilitatea sa intre la vreun operator, chiar daca sunt sanse mici. Invatati-va sa va exprimati opiniile personale ca atare, nu ca informatii absolute, ca induceti in eroare. Cand nu e este o informatie sigura si este doar o parere, folositi ceva de genul "Eu cred ca..".

Anonim

Ai dreptate. A fost doar o părere. :) Șansele sunt din păcate mici pentru asemenea canale deși ar fi ok ca măcar Euronews HD să fie în grila tuturor operatorilor pentru că e cel mai bun și important post de știri din Europa.

Catalin

Aici ai dreptate. :) Parerea mea e ca totusi candva, in viitorul nu prea indepartat, cel putin un operator din Romania il va introduce in HD. Poate nu au aflat inca ca e si versiune HD la Euronews. :)

Anonim

Să sperăm că la un moment dat îl vom avea. Normal ar fi să intre cât mai multe posturi în HD fie străine, fie românești. Ne apropiem totuși de 2017. Eu le recepționez deocamdată de pe Astra. De acolo am o grămadă de știri. :D

Anonim

pe cablu nici vorba vad sa reapara

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile