joi, 8 decembrie 2016

„Wolf Hall” și „Dr. Who”, producțiile BBC care au premiera la FilmBox Premium, în decembrie

FilmBox România continuă seria premierelor BBC în urma parteneriatului semnat anul acesta, iar, în decembrie, îi invită pe români să urmărească două seriale premiate, difuzate pe canalul FilmBox Premium, anunță Filmbox printr-un comunicat remis către HD Satelit.

„Curtea Lupilor” („Wolf Hall”), ecranizarea romanului cu același nume semnat de Hilary Mantel, este o producție BBC 2015, care a adunat în palmares un trofeu Globul de Aur, 2 premii Bafta și alte 41 de nominalizări. Această miniserie în 6 episoade este o dramă istorică ce prezintă ascensiunea la putere a lui Thomas Cromwell, fiu de fierar, care ajunge prim-ministrul lui Henry al VIII-lea, croindu-și drum printre intrigile de la curtea regală. Damian Lewis („Homeland”, „Billions”) cel care îl interpretează magistral pe controversatul rege Henry al VIII-lea, a mărturisit că pentru a intra în pielea personajului a avut o sursă de inspirație neobișnuită: viața Ducelui de Cambridge și a fratelui său, Prințul Harry. Întrebat ce părere are despre Henry al VIII-lea, Lewis a declarat că „Regele a fost un rock star al Renașterii. Dar era, de asemenea, un om foarte inteligent, care iubea istoria, tirul cu arcul și dansul. Era poliglot și își dorea numai câteva dintre lucrurile pe care oamenii obișnuiți le aveau”.

Alături de Damian Lewis, din distribuție mai face parte și laureatul Oscar Mark Rylance (Bridge of Spies). El îi dă viață lui Thomas Cromwell, un personaj despre care declară „Cred că tot ce își dorea era să facă bine, dar a fost înconjurat de oameni periculoși, așa că a fost crucial pentru el, felul în care și-a croit drum printre ei”. Serialul, cotat cu un rating de 97% pe renumitul site rottentomatoes.com, este lăudat de critici de pretutindeni ca fiind o capodoperă a genului. „Înnebunitor de bun” (Chicago Tribune) și „Extrem de inteligent și bine interpretat” (New York Times) sunt numai câteva dintre aprecierile pe care această producție BBC le-a primit imediat după lansare. „Curtea Lupilor” va fi difuzat în fiecare duminică, începând cu 11 decembrie, de la ora 21:00, pe FilmBox Premium.

A doua premieră BBC din luna decembrie este mult-îndrăgitul serial „Dr. Who”, o producție care a strâns peste 100 de premii internationale și 160 de nominalizări de la lansarea primului sezon, în urmă cu 10 ani. În rolul misteriosului doctor îl regăsim actorul de Oscar, Peter Capaldi, care dă viață celei de-a 12 încarnări a lui Dr. Who. Acesta este un extraterestru cu formă umanoidă care își poate regenera trupul într-o altă formă și o altă personalitate. Așa se explică de ce, până în prezent, un număr mare de actori, printre care Matt Smith (The Crown) și David Tennant (Harry Potter and the Goblet of Fire), au interpretat rolul lui Dr. Who. Pentru Capaldi, să îl joace pe renumitul doctor a fost o provocare, dar și o plăcere în același timp, după cum el însuși declară: „Mi s-a părut greu la început. Dar când văd reacția copiilor atunci când apar pe scenă e fantastic. E ca și cum aș fi un personaj mitic, cam ca Vrăjitorul din Oz sau Moș Crăciun”. După spusele lui Peter Capaldi, costumul interesant pe care personajul său îl poartă în sezonul care are premiera la FilmBox Premium luna aceasta, a fost inspirat de ținutele starului David Bowie. FilmBox România a decis să difuzeze, pentru început, cel mai recent sezon – cel cu numărul 9. Serialul, care în fiecare nou sezon spune o altă poveste populată de alte personaje, are un rating din partea criticilor pe rottentomatoes.com, de 93%. Începând cu 24 decembrie, Dr. Who va fi difuzat în fiecare sâmbătă, de la ora 19:10.

DESPRE FILMBOX – Pachetul FilmBox, care include FilmBox Premium, alături de FilmBox, FilmBox Extra HD, FilmBox Family și FilmBox Plus, aduce filme noi, la scurt timp de la lansare – fie că sunt blockbustere de la Hollywood, fie că vorbim despre comori ale cinematografiei europene sau serii TV cu bugete mari și distribuții pe măsură.


Niciun comentariu despre subiectul „„Wolf Hall” și „Dr. Who”, producțiile BBC care au premiera la FilmBox Premium, în decembrie”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile