joi, 27 aprilie 2017

Arbitraj video la Campionatul Mondial de Fotbal din 2018

Arbitrii de la Campionatul Mondial de Fotbal 2018 din Rusia vor fi asistați de tehnologie video pentru a lua decizii mai corecte. Președintele FIFA, Gianni Infantino, a confirmat că arbitrajul video va fi utilizat în meciurile din aceasta competiție sportivă.

"Toată lumea vede la televizor că arbitrul a făcut o greșeală, dar tocmai arbitrul nu vede aceasta. De aceea, tehnologia de arbitraj video este deja foarte apreciată, avem doar răspunsuri pozitive", a precizat președintele FIFA, deși există voci care critică decizia.


Un arbitru asistent video (VAR) va fi capabil să ajute în decizii care implică goluri ( de exemplu. ca arbitrul să verifice dacă a fost sau nu ofsaid ori dacă mingea a trecut de linia porții ), cartonașe roșii, pedepsirea din greșeală a altui jucător sau acordarea de lovituri de la 11 metri. În marea majoritate a situațiilor, acestea vor fi totuși evaluate doar de arbitrii din teren, fără analiză video.


Asistența video a fost deja testată anul trecut în mai multe țări, inclusiv în SUA, Germania, Australia și Japonia, iar rezultatele au fost încurajatoare. Federația de fotbal din Anglia a aprobat de asemenea utilizarea tehnologiei de asistență video în arbitraj, sperând să o utilizeze pentru meciuri începând din luna august.

UPDATE 4 martie 2018: International Football Association Board (IFAB) a aprobat în unanimitate utilizarea de arbitri video asistenți (VAR). Detalii găsiți AICI.

UPDATE 18 martie 2018: Consiliul FIFA a autorizat utilizarea arbitrajului video la Campionatul Mondial de Fotbal din 2018 din Rusia.


2 comentarii despre subiectul „Arbitraj video la Campionatul Mondial de Fotbal din 2018”:
Anonim

da ar fii un lucru bun

Anonim

Ca in baschetul profesionist, unde se aplica cu succes de multa vreme. Oricum mai bine mai tarziu decat niciodata.

Trimiteți un comentariu

☑ Sunt de acord cu Regulamentul comentariilor.

Furnizori de servicii

AKTA (81) Digi (555) Focus Sat (259) FREESAT (25) iNES (26) Nextgen (84) Orange (227) Telekom (310) UPC (280) Vodafone (85)

TOP 10: Cele mai citite știri în ultimele 7 zile